Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

20 καλά δωρεάν προγράμματα για Windows

Είκοσι ποιοτικά δωρεάν προγράμματα, με επιμέλεια διαλεγμένα, που καλύπτουν τις περισσότερες κοινές χρήσεις ενός υπολογιστή Windows. Εκτός από δωρεάν, τα περισσότερα είναι και ανοιχτού κώδικα.
Αν τα μετρήσετε, βγαίνουν δεκαεννέα. Δεν έγινε λάθος — απλά είναι δύσκολη η επιλογή του εικοστού.
ΤΑ 20 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ
7-Zip, ClipX, Firefox, Google Desktop, ImgBurn, IrfanView, KeePass Password Safe, Mp3tag, Notepad++, OpenOffice.org, Paint.NET, PDFCreator, Picasa, Pidgin, SIW (System Information for Windows), SumatraPDF, Thunderbird, VLC media player, WordWeb

Τα 20 προγράμματα ένα-ένα

7-Zip

Συμπίεση & αποσυμπίεση αρχείων. Ανοίγει κάθε τύπο αρχειοθήκης [archive] που είναι πιθανό να συναντήσετε: 7Z, BZIP2, CΗΜ, DEB, GZIP, ISO, RAR, TAR, ZIP κ.π.ά. — Επίσης, φτιάχνει 7Z, BZIP2, GZIP, TAR και βέβαια ZIP.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 4.60 beta
Σελίδα: http://7-zip.org/

ClipX

Επέκταση και διαχείριση προχείρου (clipboard). Οι επεκτάσεις/διαχειριστές προχείρου αποθηκεύουν κάθε τι που αντιγράφουμε (Copy) ή κόβουμε (Cut), ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα, ακόμα κι αν κάναμε άλλη αντιγραφή/αποκοπή στο μεταξύ. Απ’ όσα έχω δοκιμάσει, το ClipX χειρίζεται πολύ καλά τα ελληνικά και, γενικά, κείμενο Unicode.
Εξελληνισμένο: OΧΙ. Έκδ.: 1.39
Σελίδα: http://bluemars.org/clipx/

Firefox

Πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πλοηγός με μοναδική ευχρηστία και επεκτασιμότητα. (Οι «επεκτάσεις» του Firefox είναι μικροεφαρμογές που επεκτείνουν τη βασική λειτουργικότητα του προγράμματος και καλύπτουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από πρόγνωση καιρού (βλ. Forecastfox) μέχρι λειτουργικότητα FTP (βλ. FireFTP). Οι δημοφιλέστερες: https://addons.mozilla.org/firefox/browse/type:1/cat:all?sort=popular
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 3.1
Σελίδα: http://www.mozilla.com/firefox/all.html (διαλέξτε τη γλώσσα που θέλετε)

Google Desktop

Αναζήτηση στα αρχεία του υπολογιστή σας με την τεχνολογία του Google. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Πάντως, οι ρυθμίσεις του επιτρέπουν την προσθαφαίρεση πολλών στοιχείων και συνήθως είναι εύκολο να το φέρεις στα γούστα σου. Η χρησιμότητά του φαίνεται περισσότερο στα XP, που έχουν κακή αναζήτηση. Τα Vista έχουν καλύτερη αναζήτηση, αλλά πολλοί προτιμούν το Google Desktop και εκεί.
Η λειτουργία που μου αρέσει περισσότερο στο Google Desktop είναι το Quick Search Box: διπλοχτυπάς δεξί Ctrl, πετάγεται ένα κουτάκι, γράφεις και, μόλις φανεί αυτό που θες (αρχείο ή πρόγραμμα), χτυπάς Enter για να ανοίξει.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 5.8
Σελίδα: http://desktop.google.com/

ImgBurn

Εγγραφή αρχείων και ειδώλων (images) σε CD και DVD. Ελαφρύ, καθαρό, αξιόπιστο πρόγραμμα για εγγραφή δεδομένων και ειδώλων σε CD και DVD. Βλ.: Εγγραφή δεδομένων σε CD/DVD με το ImgBurn
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 2.4.2.0
Σελίδα: http://www.imgburn.com/

IrfanView

Προβολή εικόνων, μαζική επεξεργασία εικόνων. Από το 1996 που βγήκε βελτιώνεται συνέχεια. Μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα προγράμματα για διαχείριση συλλογών φωτογραφιών και εικόνων, αλλά στην προβολή μεμονωμένων εικόνων το IrfanView είναι ό,τι ταχύτερο και ελαφρύτερο. Είναι επίσης πολύ δυνατό στην μαζική επεξεργασία.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 4.20
Σελίδα: http://www.irfanview.com/

KeePass Password Safe

Αποθήκευση και διαχείριση συνθηματικών (passwords). Εξειδικευμένο πρόγραμμα για να αποθηκεύουμε και να διαχειριζόμαστε συνθηματικά και άλλα απόρρητα στοιχεία. Προσφέρει κάποιους αυτοματισμούς, ενώ τα δεδομένα διατηρούνται σε ισχυρά κρυπογραφημένη βάση.
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 1.13
Σελίδα: http://keepass.info/

Mp3tag

Επεξεργασία μεταδεδομένων (tags) σε αρχεία ήχου (MP3, MP4, FLAC κλπ.). Δυνατό, ευέλικτο και αξιόπιστο πρόγραμμα για να βάζουμε τάξη στα μεταδεδομένα των αρχείων ήχου. Υποστηρίζει όλους τους τύπους.
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 2.41
Σελίδα: http://www.mp3tag.de/

Notepad++

Επεξεργασία κειμένου/κώδικα. Τα προγράμματα του τύπου αυτού απευθύνονται κυρίως σε προγραμματιστές, αλλά είναι πολύ βολικά και για κανονικό κείμενο (σημειώσεις, άρθρα ή οτιδήποτε άλλο) για δύο κυρίως λόγους:
  • Υποστηρίζουν μόνο απλό κείμενο (TXT), που σημαίνει: ΟΧΙ μορφοποίηση. Άρα, θες δεν θες συγκεντρώνεσαι στο περιεχόμενο.
  • Έχουν πλούσιες δυνατότητες που δεν βρίσκονται σε κειμενογράφους. Π.χ.: το Notepad++ έχει πληκτροσυντομεύσεις για: αντιμετάθεση, διαγραφή, αντιγραφή, μετακίνηση και αναδιπλασιασμό αράδων.
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 5.03
Σελίδα: http://notepad-plus.sourceforge.net/

OpenOffice.org

Σουίτα γραφείου (κειμενογράφος, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις κλπ.). Κάνει πάνω-κάτω ό,τι και το MS Office και είναι συμβατό με τα αρχεία του MS Office. Η έκδ. 3, που αναμένεται μέσα στο 2008 κυκλοφόρησε 13 Οκτωβρίου 2008, υποστηρίζει και αρχεία του Office 2007. Η προεπιλογή του είναι να αποθηκεύει τα αρχεία σε μορφή ODF (Open Document Format). Αν θέλετε, ορίζετε από τις επιλογές να αποθηκεύει στα φορμάτ του MS Office.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 3.0
Σελίδα: http://el.openoffice.org/

Paint.NET

Επεξεργασία εικόνας. Σαν το Photoshop, χωρίς το εκτεταμένο φάσμα δυνατοτήτων του Photoshop (που οι περισσότεροι μη επαγγελματίες δεν τις χρησιμοποιούν), ελαφρύ και εύχρηστο. Απόλαυση στη χρήση!
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 3.36
Σελίδα: http://getpaint.net/

PDFCreator

Μετατροπέας αρχείων σε μορφή PDF. Κατά την εγκατάσταση φτιάχνει έναν εικονικό εκτυπωτή — έπειτα, για να μετατρέψουμε ένα (οποιοδήποτε) αρχείο σε PDF, πατάμε Εκτύπωση και διαλέγουμε τον εικονικό εκτυπωτή (PDFCreator). Εκτός από PDF, μετατρέπει και σε εικόνα (PNG, JPG κ.ά. φορμάτ).
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 0.9.6
Σελίδα: http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator

Picasa

Οργάνωση και βασική επεξεργασία φωτογραφιών. Από τα πιο φιλικά και προσιτά προγράμματα. Αν έχετε φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, πρέπει να το δοκιμάσετε!
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 3.0
Σελίδα: http://picasa.google.com/

Pidgin

Ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messaging) για πολλά πρωτόκολλα. Υποστηρίζει καμιά δεκαπενταριά πρωτόκολλα (MSN, AIM κλπ.) και επιτρέπει ταυτόχρονη σύνδεση σε πολλούς λογαριασμούς. Για την ώρα (Σεπτέμβριος 2008, έκδ. 2.51) δεν υποστηρίζει εικονοσυνδιάλεξη ούτε συνδιάλεξη φωνής. Αν χρειάζεστε κάτι απ’ αυτά τα δύο, το Pidgin δεν σας κάνει.
Εξελληνισμένο: NAI. Έκδ.: 2.51
Σελίδα: http://pidgin.im/

SIW (System Information for Windows)

Διαγνωστικό υλικού (hardware) και λογισμικού (software). Δίνει στοιχεία για ό,τι υπάρχει στον υπολογιστή σας από υλικό και λογισμικό, π.χ., τί τύπο μνήμης έχει, τί επεξεργαστή, τί έκδοση του ενός ή του άλλου προγράμματος κλπ.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 2008-09-03
Σελίδα: http://www.gtopala.com/

SumatraPDF

Προβολή αρχείων PDF. Το Adobe Reader είναι καλό πρόγραμμα με καθαρή απεικόνιση κειμένου αλλά επίσης βαρύ, γεμάτο χαρακτηριστικά που τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρουν. Για κάτι εναλλακτικό, απλό και ελαφρύ, δείτε το SumatraPDF.
Εξελληνισμένο: NAI. Έκδ.: 0.9.1
Σελίδα: http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/

VLC media player

Παντοπαίχτης αρχείων βίντεο. Πολύ χρήσιμο τουλάχιστον ως εφεδρικό πρόγραμμα, αφού παίζει τα πάντα. Κατά την εγκατάσταση, επιλέξτε ποια αρχεία θα ανοίγουν αυτόματα στο VLC, π.χ. μόνο τα αρχεία βίντεο ή και κανένα.
Εξελληνισμένο: NAI. Έκδ.: 0.9.2
Σελίδα: http://www.videolan.org/vlc/

Thunderbird

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μοντέρνο πρόγραμμα ηλ. ταχυδρομείου με ενσωματωμένο φίλτρο αντισπάμ, αδελφάκι του Firefox. — Ακόμα και σήμερα, στην εποχή του Gmail, ένα καλό πρόγραμμα ηλ. ταχυδρομείου είναι πάντα απαραίτητο στον υπολογιστή, αν μή τι άλλο, για να έχουμε αντίγραφα της αλληλογραφίας μας.
Εξελληνισμένο: ΝΑΙ. Έκδ.: 2.0.17
Σελίδα: http://www.mozilla.com/thunderbird/all.html

WordWeb

Αγγλο-αγγλικό λεξικό και θησαυρός. Το καλύτερο δωρεάν αγγλο-αγγλικό λεξικό για Windows. (Η άδεια χρήσεως του οποίου έχει έναν ασυνήθιστο όρο: http://wordweb.info/free/licence5.html — Για καλό δωρεάν γερμανο-αγγλικό και αγγλο-γερμανικό λεξικό, δείτε το LingoPad: http://www.ego4u.com/en/lingopad
Εξελληνισμένο: ΟΧΙ. Έκδ.: 5.5
Σελίδα: http://wordweb.info/free/
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons