Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

27 WordPress plugins για όλες τις δουλειές!

Καλησπέρα σας.Επειδή το θέμα “WordPress” το έχουμε αφήσει λίγο, σήμερα αποφασίσαμε να σας ετοιμάσουμε μία λίστα με κάποια wordpress plugins που έχουμε χρησιμοποιήσει ή χρησιμοποιούμε τώρα και μας αρέσουν πολύ.Προσωπικά θεωρώ ότι το WordPress είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες πλατφόρμες cms(content management system) που υπάρχουν.Τα plugins που έχουν δημιουργηθεί για αυτήν είναι αμέτρητα και το 95% αυτών είναι εντελώς δωρεάν.Ας δούμε λοιπόν μερικά plugin που μας αρέσουν πολύ και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα..Θα προσπαθήσουμε να είμαστε απλοί και περιεκτικοί σε κάθε περιγραφή που κάνουμε!:-)

WordPress Plugins για SEO

Η πρώτη κατηγορία που θα αναφερθούμε είναι κάποια plugins τα οποία βοηθάνε το site μας να είναι πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και να βελτιστοποιούμε τη θέση μας σε αυτές..Ας δούμε κάποια αγαπημένα plugins!

All in One SEO Pack wordpress plugin

To παραπάνω plugin είναι ίσως το καλύτερο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το SEO για το wordpress site σας.Έχει πάνω από 5.5 εκατομμύρια downloads και 700 κριτικές!Το καλύτερο κομμάτι γι αυτό το wordpress plugin είναι ότι απλά…δουλεύει!Η εγκατάσταση του είναι πολύ απλή και τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:
 1. Μπορείτε να ελέγχετε τον τίτλο,τις λέξεις κλειδιά,τις meta-tags για κάθε άρθρο που γράφετε!Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τη χρήση μόνο της πλατφόρμας wordpress.
 2. Κάνει βελτιστοποίηση των τίτλων των post διότι διότι όπως ξέρετε,ο τίτλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο SEO.
 3. Σας δίνει τη δυνατότητα να γράψετε μία περιγραφή για το κάθε άρθρο-post η οποία κάποιες φορές καθορίζει εάν κάποιος χρήστης κλικάρει πάνω στο post σας ή όχι.
 4. Ένα πολύ δυνατό στοιχείο του είναι ότι κάνει “noindex” τις σελίδες των κατηγοριών,τις σελίδες των tags κλπ με σκοπό να αποφεύγεται το duplicate content.Κοινώς το κάθε άρθρο που γράφετε μπορεί να ανήκει σε πολλές κατηγορίες και να έχει πολλές tags αλλά με το “noindex” η μηχανή αναζήτησης του google τοποθετεί στο ευρετήριο της μόνο το το άρθρο αυτό καθ αυτό.
 5. Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργεί αυτόματα τις περιγραφές των άρθρων σας.
 6. Σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε τον τίτλο του blog σας, καθώς και τα βασικά keywords(λέξεις κλειδιά) τις οποίες θα χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε την ιστοσελίδα σας.
 7. Γενικότερα με όλες τις επιλογές που παρέχει είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και βοηθάει στο να γίνονται τα post και οι σελίδες πιο εύκολα indexing από την google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το All In One SEO Pack wordpress plugin.

HeadSpace2 SEO WordPress Plugin

To HeadSpace2 SEO είναι επίσης ένα πολλά υποσχόμενο wordpress plugin το οποίο αφορά στο SEO της ιστοσελίδας σας.Έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά.Ας δούμε μερικά από αυτά!!
 1. Βελτιστοποίηση των τίτλων των post.
 2. Αυτόματη δημιουργία tags που ταιριάζουν στο post που γράφετε.
 3. Δυνατότητα λειτουργίας κάποιων plugin σε συγκεκριμένες σελίδες..!Επίσης μπορείτε μεταξύ σελίδων να έχετε διαφορετικά θέματα-themes!
 4. Όπως και το All In One SEO Pack μπορείτε και εδώ να γράψετε περιγραφή για το κάθε post σας την οποία διαβάζει και η μηχανή αναζήτησης και την εμφανίζει.
 5. Δυνατότητα για “noindex” σε διάφορες σελίδες,κατηγορίες,αρχεία κλπ..
 6. Ρύθμιση του τίτλου της ιστοσελίδας καθώς και της περιγραφής της.
 7. Δυνατότητα για google analytics.
 8. Πολλές γλώσσες-μεταφράσεις.
 9. Εισαγωγή δεδομένων από άλλα plugin όπως το Ultimate Tag Warrior,SEO Title tags κλπ.
Το συγκεκριμένο plugin λέγεται από πολλούς ότι χτυπάει στα ίσια το All In One SEO Pack.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το HeadSpace2 WordPress plugin.
Υπάρχουν και άλλα seo wordpress plugins αλλά δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά.Ο λόγος είναι ότι θεωρώ πως τα δύο προαναφερθέντα plugins είναι τα καλύτερα δωρεάν plugins πάνω στο SEO που υπάρχουν! Ας δούμε ονομαστικά και μερικά άλλα!
 1. SEO Title Tag το οποίο βελτιστοποιεί τους τίτλους για τα πάντα στην wordpress σελίδα σας!Πολύ καλό plugin!
 2. SEO Slugs.
 3. Platinum SEO Pack.Αυτό το pugin μοιάζει πολύ με το All In One SEO Pack..

Google XML Sitemaps Generator

Ένα από τα καλύτερα plugins για δημιουργία sitemap.Συγκεντρώνει όλα τα posts και βοηθάει στο να ευρετηριαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.Είναι σημαντικό να υπάρχει sitemap σε μία ιστοσελίδα και το plugin αυτό είναι από τα καλύτερα και πιο εύχρηστα που έχουμε συναντήσει.Κατεβάστε το Google XML Sitemaps Generator

Broken Link Checker wordpress plugin

Το συγκεκριμένο plugin κάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό.Ελέγχει εάν υπάρχουν κάποια Links στο site μας τα οποία είναι σπασμένα κοινώς τα πατάμε και δεν οδηγούν κάπου.Αυτά τα κοιτάει και η google και καλό θα είναι να μην έχουμε στο site μας τέτοια links.Κατεβάστε εδώ το Broken Link Checker

WordPress plugins σχετικά με posts.

Similar Posts Plugin

Σε αυτή την κατηγορία θέλω να μιλήσω λίγο για ένα plugin που χρησιμοποιώ πολύ και σκοπό έχει να τοποθετεί παρόμοια άρθρα με αυτό που γράφετε,μετά το τέλος κάθε άρθρου.Είναι ίσως από τα καλύτερα plugin αυτού του είδους και σκοπό έχει να κάνει τον αναγνώστη να μένει περισσότερο στην ιστοσελίδα σας αφού του προσφέρει κάποιο αριθμό παρεμφερών άρθρων με αυτό που διάβασε.Η εγκατάσταση του είναι πάρα πολύ εύκολη και προσφέρει πλήθος επιλογών..Μπορείτε να τοποθετείτε σχετικά άρθρα με βάση τον τίτλο τους,τις tags τους, τις κατηγορίες που ανήκουν και πολλά ακόμα!Μπορείτε να βάλετε και custom κανόνες.Επίσης μπορείτε να “πειράξετε” την εμφάνιση των σχετικών άρθρων.Είναι ένα από τα αγαπημένα μου wordpress plugins.Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το Similar Posts Plugin.Για να λειτουργήσει απαιτείται να κατεβάσετε το Post Plugin Library.

WordPress Popular Post Plugin

Το συγκεκριμένο wordpress plugin κάνει το εξής:Τοποθετεί στη sidebar ένα widget το οποίο δείχνει τα πιο δημοφιλή άρθρα στο site σας.Ο τρόπος που διαλέγει ποια άρθρα είναι τα πιο δημοφιλή είναι ανάλογα με το τι θέλετε εσείς.Μπορεί να είναι σε σχέση με τον αριθμό σχολίων ,με το πόσα views έχει κάθε άρθρο κλπ.Έχει αρκετές επιλογές.Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε και την εμφάνιση του widget των δημοφιλών άρθρων όπως θέλετε εσείς και πολλά άλλα..Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το Popular Post plugin.

WP PostRatings Plugin

Το plugin αυτό τοποθετεί σε κάθε Post ένα AJAX rating system για να μπορούν οι αναγνώστες να βαθμολογούν τα άρθρα σας.Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το WP PostRatings plugin.

WP-EMail wordpress plugin

Το plugin αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που διαβάζει ένα άρθρο-μία σελίδα να την στείλει μέσω email όπου αυτός θέλει..Κατεβάστε εδώ το WP Email plugin.

Database WordPress plugins

Φαντάζεστε να έχετε μία σελίδα με 200 άρθρα και ξαφνικά να σβηστούν όλα ,να συμβεί κάτι; Πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε να έχετε backup των post σας και γενικότερα της βάσης δεδομένων του wordpress site σας.Ένα πολύ καλό plugin στον τομέα αυτό είναι το :

WP-DB-Backup

Το συγκεκριμένο plugin κάνει backup την βάση δεδομένων σας όποτε εσείς το ζητάτε.Μπορείτε να ορίσετε να γίνονται backups ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Επίσης μπορείτε να κάνετε backup και να σας την αποστείλει στο mail σας.Αυτό το plugin είναι πολύ σημαντικό!!!Κατεβάστε το WP-DB-Backup wordpress plugin.

WP-DBManager

Με το plugin αυτό μπορείτε να ελέγξετε τη βάση δεδομένων του wordpress.Μπορείτε να διαγράψετε πίνακες ,να διορθώσετε τη βάση να κάνετε backup κλπ.Μπορείτε να κατεβάσετε το plugin αυτό από τη σελίδα Lesterchan.net όπου θα βρείτε και άλλα πολύ καλά worpdress plugins.

WordPress plugins για comments-σχόλια
Εδώ θα αναφέρουμε μερικά plugins τα οποία χρησιμεύουν στη διαχείριση των σχολίων που κάνουν οι αναγνώστες.

Akismet Plugin

Ίσως το καλύτερο anti-spam plugin που υπάρχει.Υπάρχουν αρκετοί χρήστες που αντί για σχόλια γράφουν μία διαφήμιση κλπ ,κάτι που μπορεί να είναι εντελώς άσχετο με το κυρίως άρθρο.Το Akismet plugin το αποτρέπει αυτό.Μπορείτε-και πρέπει- να το κατεβάσετε από εδώ.

Defensio Anti-Spam

To Defensio είναι ένα anti-spam plugin που φροντίζει να “συλλαμβάνει” spam σχόλια.Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Subscribe To Comments plugin

Δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να λαμβάνουν ενημερώσεις όταν κάποιος δημοσιεύει ένα νέο σχόλιο.Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το Subscribe To Comments wordpress plugin

Do Follow Plugin For WordPress

Μέσα στα comments οποιοδήποτε link υπάρχει του εφαρμόζεται το attribute “nofollow”.Δηλαδή δεν τα “μετράει” η google.Αυτό σημαίνει ότι εάν σε κάποιο σχόλιο δώσουμε το link μίας σελίδας αυτό το link δεν το βλέπει η google σαν link προς τη σελίδα μας.Με το παραπάνω plugin δίνουμε τη δυνατότητα στα links να είναι “doFollow”.Κατεβάστε εδώ το Do Follow Plugin For WordPress .

Social Bookmarking WordPress plugins

Τα plugins αυτής της κατηγορίας δίνουνε τη δυνατότητα σε ένα αναγνώστη να μπορεί να δημοσιεύει το άρθρο που του άρεσε,τον τίτλο συνήθως,σε πολλές και μεγάλες ιστοσελίδες με social bookmarks.Έπειτα σε αυτές τις σελίδες μπορεί το άρθρο αυτό να διαβαστεί και από άλλους,να ψηφιστεί κλπ..Ας δούμε μερικά καλά social bookmarking plugins για το wordpress.

AddToAny worpdress plugin

Το plugin αυτό είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του.Εκτός από bookmarking μπορεί κάποιος να κάνει το post share στο facebook και να το στείλει με email.Μπορείτε να κατεβάσετε το plugin εδώ.

Sexy Bookmarks

Ένα plugin που σίγουρα το έχετε δει σε πάρα πολλά wordpress sites και ειδικά του εξωτερικού.Στο τέλος κάθε post προσθέτει μία γραμμή με τις πιο σημαντικές σελίδες για social bookmarking όπως swirl,digg,delicious κλπ.Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το wordpress plugin εδώ.

Light Social plugin

Αυτό το plugin είναι παρόμοιο με το παραπάνω.Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Sociable

Αυτό το plugin δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε 99 social bookmarking sites για να μπορεί ο αναγνώστης να τοποθετήσει το άρθρο του.Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Wp Drag and Share Extended

Αρκετά εντυπωσιακό plugin το οποίο εάν το εφαρμόσετε μπορεί ο αναγνώστης να “σέρνει” με το ποντίκι του το άρθρο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε και να μπορεί να το μοιραστεί στο facebook,twitter και delicious.Δείτε το και κατεβάστε το εδώ.

Multimedia wordpress plugins

Εδώ θα σας δείξουμε μερικά plugins που μας άρεσαν και έχουν να κάνουν με galleries εικόνων,feature posts κλπ.

WP SlideShow Gallery

Δίνει τη δυνατότητα να έχετε μία gallery στο wordpress site σας.Η gallery αυτή είναι με javascript.Μπορείτε να δείτε ένα demo από το plugin εδώ.Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το παραπάνω wordpress plugin εδώ.

WordPress Content Slide Plugin

Αυτό το plugin δημιουργεί μία πολύ απλή jQuery powered gallery εικόνων-άρθρων.Δείτε ένα demo εδώ.Κατεβάστε το plugin εδώ.

Coin Slider gallery.

Ένα πολύ καλό και εύχρηστο plugin.Δημιουργεί μια gallery εικόνων με χρήση jQuery.Μπορείτε να δείτε ένα demo εδώ.Κατεβάστε το από εδώ.

NextGEN gallery plugin.

Πολύ καλό και εύχρηστο plugin για δημιουργία slideShows εικόνων.Έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας και flash slideshow.Μπορείτε να το βρείτε εδώ και να το κατεβάσετε επίσης.Μπορείτε επίσης να πάτε στην σελίδα του αυτού του wordpress plugin και να δείτε και live παραδείγματα.

wordTube plugin

Τοποθετείστε βίντεο στο site σας!!Μπορείτε να τοποθετήσετε flash videos και μουσική.Υποστηρίζει flv,swf,mp3,png και jpeg αρχεία.Δείτε το και κατεβάστε το από εδώ.

Smart youTube

Με το plugin αυτό μπορείτε να τοποθετείτε βίντεο από το youtube στο σελίδα σας καθώς και στα feeds σας.Κατεβάστε το plugin από εδώ.

All in One Video Pack

Με αυτό το plugin μπορείτε να κάνετε πάρααα πολλα πράγματα.Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο από τη webcam σας.Μπορείτε να έχετε sidebar με τα πρόσφατα βίντεο και τα σχόλιά τους.Μπορείτε να μοιράζεστε τα βίντεο και να έχετε και κάποιο τρόπο διαφήμισης σε αυτά.Εκτός από τα παραπάνω το συγκεκριμένο plugin έχει πάρα πολλές δυνατότητες!Δείτε το και κατεβάστε το εδώ.

PhotoXhibit

Αυτό το plugin θα σας χρησιμεύσει εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Picasa,Flickr ή SmugMug.Δημιουργεί galleries εικόνων παίρνοντας τις φωτός από τους λογαριασμούς σας στα παραπάνω site.Δείτε το και κατεβάστε το εδώ.

Επίλογος..

Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητα plugins τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σελίδα σας.Εμείς στο άρθρο αυτό προσπαθήσαμε να σας μιλήσουμε για κάποια που μας άρεσαν και μας έκαναν εντύπωση.Μη περιμένετε,κατεβάστε τα και χρησιμοποιήστε τα να δείτε ποια σας ταιριάζουν!Σας ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons