Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Στις 3000 οι καταγγελίες για το Internet

Στις 3000 οι καταγγελίες για το Internet Κλικ για να δείτε το πλήρες μέγεθος της εικόνας
Ο αριθμός των καταγγελιών που δέχθηκε η Safeline του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 έφτασε τις 1.600 και αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τις 3.000. Αυτό σημαίνει ό,τι υπήρξε μια αύξηση της τάξεως του 153% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι καταγγελίες κάνουν λόγο για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομες δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν το 29% αφορούσε σε ρατσισμό και ξενοφοβία, το 18% σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή ταυτότητας, το 15% σε οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών, το 9% σε εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση και, τέλος το 8% των καταγγελιών αφορούσε σε παιδική πορνογραφία.


Ανοδικό ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τα Συστήματα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks) καθώς έφτασε το 38% και αφορούσε κυρίως στην υποκλοπή ταυτότητας, στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbulling), στην αποπλάνηση ανηλίκων (grooming), στο ρατσισμό και την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.


59 καταγγελίες που αφορούσαν τη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας καταχωρήθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων του INHOPE (www.inhope.org), μέλος του οποίου είναι και η SafeLine από τον Οκτώβριο του 2005.


Μπορείτε να καταγγείλετε παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο στην εξής διεύθυνση: http://www.safeline.gr/report/
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons