Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Πληροφορίες για τους Amd Bulldozer και Bobcat

Πληροφορίες για τους Amd Bulldozer και Bobcat
H Amd, παρά το γεγονός ότι οι επεξεργαστές βασισμένοι σε αυτές τις δύο αρχιτεκτονικές που θα παρουσιαστούν στην αγορά το έτος 2011, αποφάσησε να αποκαλύψει τις πρώτες πληροφορίες για αυτούς.
Κυρίες και κύριοι, ο Bulldozer και ο Bobcat.
Η Αρχιτεκτονική Bobcat θα αποτελέσει τη βάση για τους Fusion Apu's ενώ αντίστοιχα η αρχιτεκτονική Bulldozer θα αποτελέσει την αρχιτεκτονική επάνω στην οποία θα κατασκευαστούν αρχικά επεξεργαστές με προορισμό τους Servers και τα high end desktop Pc's και αργότερα ορισμένα Fusion chips.
Ας δούμε λοιπόν τις πληροφορίες που αποκάλυψε η Amd για τις δύο αυτές Αρχιτεκτονικές.
Bulldozer
O Bulldozer core θα αποτελείται από δύο integer execution cores, κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί στην desktop αγορά, ενώ παράλληλα θα μοιράζονται τα υπόλοιπα μέρη του επεξεργαστή, δηλαδή τις μνήμες cache κτλ, όταν αυτό χρειαστεί. Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης, η Amd πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι κάθε "module" των bulldozer θα είναι ένας διπύρηνος επεξεργαστής. Συνδυάζοντας λοιπόν δύο, τρεις, τέσσερις, κτλ. bulldozer, μπορούν να προκύψουν αντίστοιχα 4-6-8 πύρηνοι επεξεργαστές αντίστοιχα.

Με τους bulldozer η εταιρεία υπόσχεται 50% αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με τις υπάρχουσες αρχιτεκτονικές της, κυρίως λόγο της καλύτερης διαχείρησης ενέργειας, των πολύ βελτιομένων επιδόσεων λόγο του "multi-threading done right" architecture design και φυσικά την κλίμακα ολοκλήρωσης των 32 nm. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει 33% περισσότερους πυρήνες στους επερχόμενους επεξεργαστές.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της λειτουργίας των bulldozer, είναι η Magny Core τεχνολογία της Amd, η οποία παρατηρήται στους servers.
Bobcat
Οι bobcat επεξεργαστές, θα στοχεύουν κυρίως την Notebook και Netbook αγορά των υπολογιστών προσφέροντας, ευεληξία, κατανάλωση κάτω από 1 W ανα πυρήνα, με την κατάλληλη πτώση στα volts, διατηρώντας παράλληλα το 90% των επιδόσεων που προσφέρει η αρχιτεκτονική K8.
Παρά το μικρό μέγεθος των Bobcat, αυτοί θα ενσωματώνουν τις εντολές SSE1-3, SSE3 ISA προσφέροντας παράλληλα και την τεχνολογία Amd Virtualization.

Οι πρώτoi επεξεργαστές βασισμένοι στην αρχιτεκτονική Bobcat θα είναι οι Ontario, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στις αρχές του 2011.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons