Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Άκουσα καλά; Οι υπολογιστές παχαίνουν;

ispi035030Είσαι στο facebook και αρχίζεις να ψάχνεις στο σπίτι τα ντουλάπια για ένα μπισκότο; Χαζεύεις τα mail σου και σου έρχεται η όρεξη για ένα σοκολατάκι; Δουλεύεις στο PC σου και ξαφνικά θέλεις να τσακίσεις ένα προφιτερόλ; Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί αυτό, να ξέρεις ότι είναι κάτι το συνηθισμένο. Συμβαίνει σε όλους μας, μόνο που μέχρι πρότινος δεν ξέραμε το γιατί.

Η απάντηση δόθηκε μέσα από μια σειρά έρευνες που έγιναν από τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης. Το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών είναι ότι η ίδια η χρήση του υπολογιστή σου δημιουργεί αυτές τις επιθυμίες. Μπορεί να φαίνεται απίθανο, ομως φαίνεται πως η εργασία που περιλαμβάνει PC προκαλεί την έκκριση ορμονών από τον οργανισμό, ανεβάζοντας κατακόρυφα την επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης - άρα γλυκού κατά βάση.

Βέβαια, η επιθυμία αυτή για κάτι γλυκό, εντοπίστηκε και όταν βλέπεις τηλεόραση ή όταν παίζεις ένα παιχνίδι στο computer σου. Όμως, η έντασή της παραμένει μικρότερη απ' όταν δουλεύεις στο PC σου.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως, παρατηρήθηκε ότι μετά από άθληση λίγης ώρας η επιθυμία για γλυκό είναι μικρότερη από ότι όταν γίνεται χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αν το μάθουν αυτό τα καλά ζαχαροπλαστεία, πρέπει στους καλούς πελάτες, να κάνουν δώρο κι από ένα laptop.

Η δημιουργία της ανάγκης για γλυκό, ασφαλώς και δεν είναι πραγματική. Όμως επηρεάζει το άτομο και το ωθεί συχνά προς την… σοκολατίνα ή προς το παρφέ παγωτό που έχει στο ψυγείο. Η συχνή επανάληψη αυτής της διαδικασίας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα όταν περάσεις μια βόλτα από τη ζυγαριά σου.

Η λύση που προτείνουν οι ειδικοί για να ξεπεραστεί αυτό το παχυντικό συναίσθημα, είναι τα συχνά διαλείμματα. Είναι σημαντικό να σταματάει για λίγο η δουλειά, να αλλάζει εικόνες και παραστάσεις ο εγκέφαλος και έτσι να μην ενεργοποιούνται οι ορμόνες που σε ωθούν προς τη λύση της γευστικής ικανοποίησης από τη ζάχαρη. Η οποία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, θεωρείται πλέον Νο1 κίνδυνος για την υγεία, μαζί με τις άλλες δυο "λευκές σκόνες" της κουζίνας: Το αλάτι και το λευκό αλεύρι. Επιβαρύνει τον οργανισμό, θεωρείται υπεύθυνη για καρκίνους, απαγορεύεται δια ροπάλου σε εγκύους και στα μωρά, προκαλεί εθισμό και χίλια δυο...Αν νόμιζες πως επικίνδυνη άσπρη σκόνη ήταν μόνο η κοκαίνη, κάνεις λάθος. Για εκείνη τουλάχιστον έχεις το δικαίωμα της επιλογής να μην την καταναλώσεις.

Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι σημαντικό στον ελεύθερό σου χρόνο, να αποφεύγεις την καθιστική ζωή και να προσπαθείς όσο μπορείς να γυμνάζεσαι. Έτσι θα καταφέρεις να περνάς από τη ζυγαριά συχνότερα και με λιγότερο άγχος και ενοχές…
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons