Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Σχετικά με τον παράγοντα «ταχύτητα φόρτωσης σελίδας»


Στο τέλος του περασμένου έτους είχε σκάσει η βόμβα για τις αλλαγές που θα έκανε η google και πως η ταχύτητα φόρτωσης θα γινόταν ένας σημαντικός παράγοντας. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια δημιουργήθηκαν πολλές λανθασμένες εντυπώσεις και αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και χίλιαδυο…
Τι γίνεται όμως στη πραγματικότητα; Ο Matt Cutts της Google σε συνέντευξη του στο WebProNews στις αρχές του μήνα ήταν ξεκάθαρος. Η ταχύτητα φόρτωσεις θα αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα αλλα  ο παράγοντας «relevancy» (σημαίνει σχετικότητα στα ελληνικά) ήταν και θα παραμείνει ο κυριότερος. Δε νοείται να εμφανίζονται γρήγορες σελίδες με άκυρο/άκαιρο περιεχόμενο.
Δικαιολογώντας το παραπάνω ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ταχύτητα θα παίξει ρόλο εάν δύο σελίδες ίδιας θεματολογίας έχουν τα ίδια ποιοτικά backlinks. Τότε(και πάλι σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες) θα εμφανιστεί πρώτη η γρηγορότερη σελίδα. Συνεχίζοντας, ο Matt Cutts είπε πως στην Google λαμβάνουν πάνω απο 200 παράγοντες υπ όψην τους πριν εμφανιστούν αποτελέσματα ή αλλάξουν τις κατατάξεις των σελίδων είπε με εμφατικό τρόπο.
Αμέσως μετά παραθέτουμε τα λόγια του «If you can speed your site up, it’s really good for users, as well as potentially down the road, being good for search engines» που δικαιολογούν το σκεπτικό της Google να λάβει υπόψην τον παράγοντα ταχύτητα. (Δίνουμε και μια ελεύθερη μετάφραση: Eαν καταφέρεις να κάνεις τη σελίδα σου πιο γρήγορη, είναι καλό για τους επισκέπτες-χρήστες σου και κατ’επέκτασην για τις μηχανές αναζήτησης)
Απώτερος σκοπός φυσικά όλων αυτών είναι να «πιέσει» η Google τους ιδιοκτήτες σελίδων να κάνουν τις σελίδες τους περισσότερο «φιλικές-προς-το-χρήστη» και το δικαιολογώ με ένα παράδειγμα. Δε θα μπορεί να έχει άπειρες (όπως δυστυχώς είναι τακτική πολλών) flash(και άλλων ειδών πάντα) διαφημίσεις στη σελίδα του που θα κάνουν αργή τη φόρτωση της καθώς θα χάσει τα seprs του ;-)
Διαδώστε το…γιατί πολλά κουλά ακούγονται…
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons