Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Ενας στους δύο μαθητές προτιμά το πληκτρολόγιο παρά το μολύβι


Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η τεχνολογία δίνει κίνητρο σε μαθητές για διάβασμα, και ειδικά σε αυτούς με μαθησιακές δυσκολίες!
Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» αναφέρει ότι ένας στους δύο μαθητές θεωρεί ότι το γράψιμο είναι ανιαρό και προτιμούν να διαβάζουν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Προτιμούν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι παρά το μολύβι.

Η Μπεβ Χάμφρεϊ, σχολική βιβλιοθηκάριος, αναφέρει: «Τα αγόρια συνήθως δε ξεχωρίζουν την τεχνολογία από την πραγματικότητα. Είναι ενσωματωμένη στον τρόπο ζωής τους. Γι’ αυτό το λόγο σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να την ενσωματώσουμε στο σχολείο».
Έρευνα του Ινστιτούτου Εθνικής Παιδείας της Βρετανίας υποστηρίζει ότι περίπου οι μισοί μαθητές ισχυρίζονται πως το «παραδοσιακό» γράψιμο είναι βαρετό και η δημιουργία blog και η κοινωνική δικτύωση αυξάνουν σημαντικά τη διάθεσή τους και τους κάνουν περισσότερο σίγουρους για την ικανότητά τους στη γραφή.
Click here to find out more!
Η έρευνα, η οποία εξέτασε 3.000 μαθητές στην Αγγλία και τη Σκωτία, όσον αφορά στο γράψιμο, κατέληξε ότι το 61% αυτών που έχουν blog και το 56% αυτών που είναι μέλη σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν πως είναι καλοί ή πολύ καλοί στο γράψιμο, σε σύγκριση με το 47% μόνον αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με το γράψιμο στο Διαδίκτυο.
Τα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με το Διαδίκτυο έχουν επίσης την τάση να γράφουν περισσότερο με τον κλασικό τρόπο, όπως σύντομες ιστορίες, γράμματα, ημερολόγια ή στίχους τραγουδιών.
Ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εθνικής Παιδείας, Τζόναθαν Ντάγκλας, αναφέρει πως αυτά τα νέα ευρήματα τονίζουν σημαντικούς διαχωρισμούς, ανάμεσα στο πώς διδάσκεται ακόμη η γλώσσα στα σχολεία και πώς θα έπρεπε να βελτιωθεί.
«Σε αυτήν την έρευνα το 12% των μαθητών ισχυρίζεται πως δεν θεωρεί το γράψιμο σημαντική ικανότητα. Αυτό είναι φοβερό.
Όμως αυτό δηλώνει ακόμη ότι όσο περισσότερο ενσωματώνουμε τις δραστηριότητες πολυμέσων τόσο πιο πολύ σχετίζεται η παιδεία με αυτά. Η ψηφιακή εποχή συχνά ασκεί μεγάλη πίεση, όμως τα ευρήματα αυτής της αναφοράς δείχνουν ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs σχετίζονται με πιο θετική διάθεση για γραφή».
της Κιάρας Αθανασοπούλου
http://www.apogevmatini.gr/
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons