Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Το Facebook χρησιμοποιεί BitTorrent.

bittorrent_swarm

Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Facebook  χρειάζονται χιλιάδες servers για τη διαχείριση της ροής των ενημερώσεων που αποστέλλονται από εκατομμύρια χρήστες.  Η ενημέρωση όλων  αυτών των servers όμως κοστίζει πολύ σε χρόνο και πόρους.
Σύμφωνα με τον κ. Tom Cook  από την ομάδα μηχανικών των συστημάτων του Facebook,  πολλά προβλήματα προέκυπταν στην καθημερινή ενημέρωση κώδικα μέχρι που ανακάλυψαν το BitTorrent.  O κ. Cook σε μια ομιλία  που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο Velocity Conference με τίτλο  «A Day in the Life of Facebook Operations»,  εξήγησε πόσο αποτελεσματικό είναι το BitTorrent  για τους σκοπούς του server deployment.
Πλέον το Facebook με το καταναμεμημένο σύστημα που υποστηρίζει το BitTorrent μπορεί να στέλνει αρκετές εκατοντάδες ΜΒ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές μόλις σε ένα λεπτό.  Κάθε server αντιστοιχεί σε ένα κόμβο που βοηθάει στην καλύτερη και γρηγορότερη κατανομή του καινούριου κώδικα. Χωρίς το ΒitTorrent  θα  χρειαζόντουσαν  αρκετές ώρες να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
To Facebook όμως δεν είναι  η μόνη μεγάλης κλίμακας διαδικτυακή υπηρεσία που χρησιμοποιεί το ΒitTorrent για τις ενημερώσεις των servers. Η υλοποίηση του Twitter, με κωδικό όνομα  «Murder», βασίζεται στο BitTornado BitTorrent client.
Πηγή: TorrentFreak
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons