Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Format & Επανεγκατάσταση των XP

 
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία όσοι έχουν στον υπολογιστή τους παραπάνω απο ένα σκληρό , θα συμβούλευα αν μπορούν να ανοίξουν το κουτί του υπολογιστή και να αποσυνδέσουν το καλώδιο ρεύματος (με κλειστο !!!!!! τον υπολογιστή!!!) απο όλους τουσ σκληρούς εκτός αυτού που θα γίνει format και θα μπεί το λειτουργικό!!! ο λόγος που συμβουλεύω να κάνετε αυτό είναι διότι άν δεν το κάνετε και ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία ,όλα θα πάνε μέν καλά ,απλά όταν θα ανοίξετε πια τα νέας σας XP ,ο κύριος σκληρός σας που θα είναι τα XP δέν θα έχει το γράμμα C αλλά το γράμμα του τελευταίου διαθέσιμου σκληρού..

Ο ακόλουθος οδηγός θα σας περιγράψει τα στάδια για το πώς κάνουμε format και επανεγκατάσταση ενός υπολογιστή .Δυστηχώς screenshots δεν είναι εύκολο να είναι διαθέσιμα .....
1. Πρώτα από όλα θα πρέπει να μπούμε στο Bios (αυτό θα γίνει αφού κάνουμε επανεκκίνηση και πατήσουμε το πλήκτρο Delete). Στο Βιος θα ορίσουμε να κάνει boot από το dvd/cd-drive . Κάνουμε αποθήκευση τις ρυθμίσεις μας και είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε...


2. Αφού έχουμε ήδη βάλει το cd των Windows xp στο cd/dvd drive ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση μετά και την αποθήκευση των ρυθμίσεων στο Βιος.

3. Μας βγάζει αργότερα μια μαύρη οθόνη που θα πρέπει να πατήσουμε ένα (οποιοδήποτε) πλήκτρο. Για να κάνει boot από το cd.

4. Στη συνέχεια ο υπολογιστής θα φορτώσει τα αρχεία εγκατάστασης. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.

5. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μας βγάζει σε ένα menu και μας καλώς ορίζει στην εγκατάσταση των Windows xp. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε.

6. Στην επόμενη οθόνη θα συναντήσουμε το Windows Xp Lincensing Agreement, το διαβάζουμε προσεχτικά και Αφού συμφωνήσουμε με τους όρους πατάμε F8.

7. Στην συνέχεια θα προετοιμάσουμε τον σκληρό μας δίσκο για να κάνουμε την εγκατάσταση των Windows Xp. Εδώ βλέπουμε μια λίστα με τους σκληρούς δίσκους και τα partitions που έχουμε κάνει..

8. Τώρα πατάμε το πλήκτρο D για να διαγράψουμε το partition(έτσι θα διαγράφουν και όλα τα δεδομένα που είχαμε προηγουμένως, για αυτό καλό είναι να έχουμε κάνει από πριν ένα back-up, να έχουμε δηλαδή αποθήκευση τα δεδομένα μας σε cd ή dvd). Tο Windows Setup θα μας προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διαγραφής του partition και Αφού συμφωνήσουμε πατάμε Enter και στην επόμενη οθόνη δίνουμε την τελική μας έγκριση για διαγραφή του artition πατόντας το πλήκτρο L

9. Θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οθόνη (στην λίστα με τα partitions και τον σκληρό δίσκο). Θα δούμε στην λίστα ένα Unpartitioned space το οποίο εμείς θα το επιλέξουμε και θα πατήσουμε το πλήκτρο C για να δημιουργηθεί ένα νέο partition.

11. To windows setup θα μας ρωτήσει για το μέγεθος του partition, πατάμε Enter και συνεχίζουμε...


12. Για μια ακόμη φορά θα επιστρέψουμε στην λίστα με τα partitions(εδώ C. Αφού επιλέξουμε το partition που θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows xp πατάμε Enter.


13. Τώρα θα επιλέξουμε ποιο File system επιθυμούμε. Θα επιλέξουμε NTFS file system (διαφορετικά quick). Πατάμε Enter και συνεχίζουμε...


14. Το Windows setup θα πραγματοποιήσει ένα format στο partition , μετά από αυτό το στάδιο ο σκληρός δίσκος θα είναι ολοκληρωτικά άδειος.


15. Τώρα το windows setup θα αντιγράψει κάποιους φακέλους και αρχεία από το cd που είναι απαραίτητα για να αρχίσει η εγκατάσταση των Windows xp. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.


16. Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία το Windows setup θα κάνει restart στον υπολογιστή. Μην πατήσετε τίποτα. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να κάνει το restart από μόνο του.


17. Μετά από όλα αυτά θα αρχίσει η εγκατάσταση των Windows Xp. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να εγκατασταθούν θα είναι 40-60 λεπτά. Θα χρειαστεί να κάνετε μόνο μερικές επιλογές. Όπως να βάλετε ημερομηνίες και το serial number


Αυτα ήταν τα βασικά βήματα.Όταν τα Windows τελιώσουν την εγκατάσταση θα κάνουν για μια τελευταία φορα restart και μετα θα δέιτε το γνώριμο πλέον για σας περιβάλλον και την εικόνα καλοσωρίσματος στα Windows XP .
Αυτο που πλέον σας μένει να κάνετε είναι να περάσετε οτι drivers έχετε για τον υπολογιστή σας.Αυτούς θα τους βρείτε είτε στα cd που σας δώσαν με την αγορά του pc ,είτε προνοήσατε και τους κάνατε download απο τα διάφορα site των εταιριών πρίν κάνετε φόρματ .

Η πιο βασική λίστα drivers που βάζουμε όλοι μας ανεξαρτήτου υπολογιστή είναι :

1. Drivers για motherboard (intel chipset,VIA chipset,SYS chipset)

2. Drivers για Κάρτα γραφικών (Nvidia,Ati...)

3. Drivers για κάρτα ήχου (συνήθως στο cd με τις drivers της motherboard ,εκτός άν έχουμε αγοράσει ξεχωριστή κάρτα οπότε είναι σε άλλο cd)

4.Drivers για κάρτα δικτύου(πάλι συνηθως με το cd τηςmotherboard ....)

Έπειτα συνεχίζουν οι δευτερεύοντες όπως ,mouse ,keyboard,printer,scanner ,αν και εφόσον υπάρχουν ..)

Αυτα!!!!! Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο..........

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons