Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Οι hacker στρέφουν την προσοχή τους στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας


Οι διαδικτυακοί εγκληματίες έχουν αρχίσει να στρέφουν το βλέμμα τους στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
 και άλλες εγκαταστάσεις σημαντικών υποδομών ανά τον κόσμο, με στόχο την απόκτηση του ελέγχου τους και τη διανομή κακόβουλου λογισμικού. Η εν λόγω δραστηριότητα έγινε αιτία για την έναρξη προσπάθειας υποστήριξης των παλαιών, ευάλωτων συστημάτων.


Οι εγκληματίες προσπαθούν εδώ και χρόνια, ενίοτε με επιτυχία, να εισβάλουν σε σημαντικά συστήματα ενέργειας και δίκτυα. Τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά, ειδικοί σε ζητήματα του διαδικτύου ανακάλυψαν ένα worm ειδικά σχεδιασμένο να καταλαμβάνει τα συστήματα ελέγχου βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι περίπου το 85% των κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ ανήκουν και διευθύνονται από ιδιωτικές εταιρείες, περιλαμβάνοντας συστήματα μεταφοράς και κατασκευής, πυρηνικούς και ηλεκτρικούς ενεργειακούς σταθμούς. Πολλές από τις πρόσφατες επιθέσεις έλαβαν χώρα εκτός ΗΠΑ, αλλά το τελευταίο γεγονός μεγέθυνε το φόβο στους υπεύθυνους ασφαλείας και τους αξιωματούχους των ΗΠΑ, αναφορικά με την ασφάλεια των ενεργειακών εγκαταστάσεων .

Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες ασφαλείας ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Για παράδειγμα, το Department of Homeland Security ξεκίνησε τη σύσταση εξειδικευμένων ομάδων που θα μπορούν να απαντήσουν άμεσα σε τέτοιες επιθέσεις προς βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανά τη χώρα. Οι ομάδες αυτές αναμένεται να συνεργαστούν με τις εταιρείες, ώστε να ανιχνεύσουν και να αντιμετωπίσουν το κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στους υπολογιστές.

Ο Sean McGurk, διευθυντής της ασφάλειας των συστημάτων ελέγχου του Department of Homeland Security, ανέφερε ότι οι άνθρωποι έχουν υπόψη την αυξημένη δυνατότητα εξωτερικής επιρροής των συστημάτων ελέγχου της βιομηχανίας. Όμως ακόμα και μία μικρή καθυστέρηση στην εξάρθρωση κακόβουλου κώδικα, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Οι πολίτες που ήρθαν αντιμέτωποι με παύση ηλεκτροδότησης για μερικές ημέρες, εξαιτίας καιρικών φαινομένων, έχουν επίγνωση του προβλήματος. Η κατάσταση θα είναι περισσότερο χαοτική, αν ένας hacker επιτύχει την αναστολή λειτουργίας ενός σταθμού ενέργειας που εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν στην κυβέρνηση να δείξει περισσότερη ενεργητικότητα στα πλάνα της για την καταπολέμηση των διαδικτυακών επιθέσεων, που μπορούν να διεξαχθούν από άλλα έθνη ή τρομοκρατικές ομάδες, με έδρα τις ΗΠΑ ή το εξωτερικό. Προτείνεται η συνεργασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την ιδιωτική βιομηχανία, ώστε να γίνει η ασφάλεια υψηλή προτεραιότητα.


 
Πηγή: adslgr.com
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons