Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Πανεπιστήμια στο στόχαστρο Hacker


Στόχος επιθέσεων από hackers είχαν μετατραπεί τον Ιούνιο Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Μία περίπτωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ball State του Muncie, οι οποίοι έπεσαν θύματα εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος έχει ως εξής:
Δέχθηκαν ένα μήνυμα, το οποίο υποτίθετι ότι προερχόταν από τον διαχειριστή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Πανεπιστημίου και τους ενθάρρυνε να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο, ο οποίος φυσικά οδηγούσε στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. Ευτυχώς το περιστατικό περιορίστηκε άμεσα πριν μολυνθούν περισσότεροι υπολογιστές. Να σημειωθεί ότι και το λογισμικό προστασίας δεν ήταν ενημερωμένο, γεγονός που θα επέτρεπε στον ιό να εξαπλωθεί άμεσα, μόνο με τη χρήση του συνδέσμου.

Παρόμοια περιστατικά παρουσιάστηκαν και στο Χάρβαρντ όπου hackers προωθούσαν ηλεκτρονικά μηνύματα με θέμα “Ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί”. Το μήνυμα περιείχε επίσης και μία φόρμα που ζητούσε από το χρήστη να συμπληρώσει τα στοιχεία του για να μην απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του.

Οι τεχνικές phishing παραμένουν αυτόχρονα διαχρονικές και αποτελεσματικές και χρησιμοποιούνται από πολλούς, είτε για δικό τους όφελος, είτε απλά για να κάνουν την πλάκα τους!

Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons