Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

HARDWARE : Απαγόρευση του iPad στο Ισραήλ

To Ισραήλ απαγόρευσε την εισαγωγή του νέου δημοφιλούς προϊόντος της Apple, iPad εγείροντας την έντονη ανησυχία της για την ισχύ των ασύρματων δεκτών και πομπών, η οποία δεν είναι συμβατή με τα εθνικά πρότυπα λήψης και μπορούν να διαταράξουν την λειτουργία άλλων ασύρματων συσκευών. Αξιωματούχοι του τελωνείου δήλωσαν ότι μόνον αυτήν την Πέμπτη κατασχέθηκαν περίπου 10 συσκευές iPads από τη στιγμή που το Ισραήλ ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η απαγορευτική εντολή του Ισραήλ εμποδίζει τον οποιονδήποτε – ακόμη και τουρίστα – να φέρει πάνω του iPad μέχρι οι ειδικοί να πιστοποιήσουν ότι η συσκευή τηρεί τις εθνικές προδιαγραφές.

Επί του παρόντος, το iPad διατίθεται προς πώληση μόνον στις ΗΠΑ. Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα καθυστερήσει τις πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τον Μάιο του 2010 – μία ημερομηνία που αναμένεται να συμπεριλάβει την πώληση σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη εξαιρουμένου όμως του Ισραήλ.

Ως γνωστόν, το iPad είναι μία συσκευή ελαχίστου βάρους που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή με οθόνη αφής και ενός iPod.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση δεν έχει καμία σχέση με το εμπόριο. Είναι απλώς ένα προστατευτικό μέτρο που διασφαλίζει ότι το iPad δεν θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία και υπηρεσία των άλλων ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. «Εάν λειτουργείτε έναν ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε μία συχνότητα διαφορετική από αυτήν που λειτουργούν οι άλλες συσκευές που υπάρχουν ήδη τότε θα υπάρξουν διαταραχές και διακοπές στην ομαλή λειτουργία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nati Schubert, ανώτερος αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει από που ο κόσμος αγοράζει τον εξοπλισμό του…αλλά χωρίς την τήρηση κανονισμών και ρυθμίσεων θα επικρατήσει το χάος».

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ επιτρέπει την wi – fi μετάδοση σε ισχύ υψηλότερη από αυτήν που επιτρέπεται στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Πράγμα που σημαίνει ότι η ισχυρότερη αναμετάδοση σήματος καταλαμβάνει μεγάλο φάσμα συχνοτήτων ή θέτει εκτός λειτουργίας άλλες ασύρματες συνδέσεις, πρόσθεσε ο Schubert. Παρόλο που οι προδιαγραφές του Ισραήλ είναι παρόμοιες με εκείνες πολλών ευρωπαϊκών κρατών, το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα μέχρι στιγμής που έχει απαγορεύσει επίσημα τις εισαγωγές. Ο Schubert δήλωσε ότι περιμένει σύντομα να επιλυθεί το ζήτημα καθώς η Apple θα διαθέσει το iPad σε διεθνή πώληση λίαν συντόμως.

Στο μεταξύ, τα iPads που κατασχέθηκαν θα κρατηθούν στο τελωνείο – με έξτρα έξοδα επιβάρυνσης ανά ημέρα – μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να αναχωρήσουν από τη χώρα ή να αποστείλουν τα δέματα πίσω στις ΗΠΑ με δικά τους έξοδα.

Ο επίσημος διανομέας της εταιρίας Apple στο Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών καθώς δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση και ενημέρωση από τα κεντρικά γραφείας της εταιρείας στην Καλιφόρνια.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons