Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Microsoft SoC για το νέο XBOX 360, είναι απίστευτοι και τρελοί στο Redmond

Microsoft SoC για το νέο XBOX 360
Το νέο XBOX 360 250GB ενσωματωμένο σκληρό και WiFi 802.11n στα σωθικά του είναι πιο λεπτό και όμορφο γιατί η μαμά Microsoft έκανε τρελή δουλειά. Οι μηχανικοί της Microsoft έκαναν όλο το layout για το SoC (System on Chip) για το νέο XBOX 360. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πήραν τα διάφορα chips και τα έβαλαν όλα μέσα σε ένα, μειώνοντας έτσι το μέγεθος της πλακέτας, ρίχνοντας την κατανάλωση ρεύματος και το κόστος κατασκευής. Η πιο σημαντική συνέπεια όμως είναι η αφαίρεση όλων των κομματιών υπεύθυνα για την ψύξη όπως ανεμιστηράκια και ψύχτρες.
Για να διατηρήσουν την συμβατότητα με το παλιότερο XBOX 360, οι μηχανικοί της Microsoft έπρεπε να κάνουν το νέο SoC πιο αργό. Αυτό είναι και το τρελό κομμάτι της υπόθεσης. Το SoC είναι βελτιωμένο αλλά έπρεπε τεχνητά να καθυστερήσει έτσι η μετάβαση στο νέο hardware να είναι ομαλή. Το νέο SoC κατασκευάζεται στα 45nm από την IBM/GlobalFoundries και περιέχει ό,τι θα περίμενε κάποιος: CPU, GPU, μνήμη, dual-channel memory controller, I/O logic.
Με λίγα λόγια, η Microsoft δείχνει τον δρόμο που θα κινηθεί στο μέλλον και τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο τεχνολογίας και design chips χωρίς να εξαρτάται από τρίτους. Δεν θα είναι περίεργο αν στην ανακοίνωση του νέου XBOX 360 Turbo ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, μάθουμε για το ίδιο SoC χωρίς το τεχνητό φρένο και μεγαλύτερη συχνότητα. Ίσως είναι θέμα χρόνου και marketing μόνο.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons