Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Θες sitemap; Όλοι οι τρόποι και τα μυστικά!

Τα sitemaps εκτός απο την γνωστή «αναγκαιότητα» τους μαρτυρούν επίσης και το πόσο συντονισμένοι δουλειά γίνεται σε μια σελίδα.
Πολλές φορές απαιτούν κόπο και διαρκή ανανέωση προκειμένου να είναι up-to-date αλλά οδηγούν σε καλύτερη μεταχείριση της σελίδας απο τις μηχανές αναζήτησης.
Ας μάθουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας sitemap!

1ος τρόπος

Εγκαθιστώντας και τρέχοντας στον server όπου φιλοξενούμε τη σελίδα μας ένα php script, το phpSitemapNG, ένα δωρεάν και open-source εργαλείο.
Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ ( stable version) και δεν έχει όριο στα links που μπορούν να συμπεριληφθούν μέσα στο sitemap! Εκτός αυτού δίδονται αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση στα αγγλικά και στα γερμανικά.
Κατεβάστε το απο εδώ (Περιλαμβάνει οδηγίες εγκατάστασης στα  Αγγλικά + Γερμανικά + το php script)

2ος τρόπος

Μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε(μόνο για Windows) το GsiteCrawler. Πρόκειται για μια εφαρμογή που δημιουργει φιλικά προς το Google xml sitemaps καθώς και σε άλλα γνωστά formats. Δείτε δύο screenshots που θα σας κατατοπίσουν σχετικά:

Κατεβάστε το απο εδώ (για να γλιτώσετε τα «download will start in a moment» και τους τόνους διαφήμισης που θα πρέπει να δείτε σε εκείνο το moment..)
Εναλλακτικά, απο τον software author.
Παρεμπιπτόντως αν και δωρεάν είναι πολύ ενεργή η ανανέωση του και καλό είναι να κατεβάζετε τα updates του προγράμματος τα όποια είναι σχεδόν μηνιαία διμηνιαία. Για τα updates μπορείτε να ενημερωθείτε και να τα κατεβάσετε απο εδώ.

3ος τρόπος

Ίσως να είναι και ο τρόπος που θα προτιμήσετε οι περισσότεροι. Η «online λύση», σελίδες δηλαδή που μπορούν να κάνουν generate ένα αρχείο sitemap της σελίδας σας και να σας γλιτώσουν απο downloads  και εγκαταστάσεις. Βέβαια δε προτείνονται για μεγάλες σελίδες με πολλά links καθώς μη ξεχνάμε ότι θα πρέπει να τα ανανεώνουμε»manually» – δηλαδή συνεχώς να κάνουμε την ίδια επαναλαμβανόμενη διαδικασία για να είναι up-to-date.
Ας δούμε ποιες είναι οι καλύτερες σελίδες:
1) http://enarion.net/google/phpsitemapng/ - Όριο 50.000 σελίδες να μπορούν να συμπεριληφθούν στο sitemap.
2) http://www.automapit.com – Δωρεάν αλλα και επι πληρωμή υπηρεσία. Η δωρεάν φυσικά έχει όριο.
3)  http://www.hkhangfong.com/service.htm – Απεριόριστο αριθμό pages που μπορούν να συμπεριληφθούν! Κάποιες φορές αντιμετωπίζει πρόβλημα σταθερότητας όμως.
4) http://www.addme.com/ror-sitemap-generator.htm – Αρκετά γρήγορο και εύχρηστο περιβάλλον.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες σελίδες – sitemap generators απλώς οι προαναφερθέντες είναι απο τις πλέον γνωστές και προσωπικές μου επιλογές.
Προσωπικά επίσης προτείνω να κατεβάσετε το GsiteCrawler(2ος τρόπος) καθώς αποτελεί το εργαλείο που επιλέγουν πολλοί webmasters.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons