Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Η Nokia διευκολύνει τους προγραμματιστές της

Η Nokia διευκολύνει τους developers να αναπτύξουν επικερδείς εφαρμογές για την πολυπληθέστερη οικογένεια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Ο Σχεδιασμός, η Ανάπτυξη και η Διάθεση εφαρμογών, βασικό θέμα στο Nokia Developer Summit 2010

Λονδίνο – Η Nokia παρουσίασε σήμερα μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις για τα εργαλεία των developers, οι οποίες καθιστούν την ανάπτυξη εφαρμογών απλούστερη, ευκολότερη και πιο επικερδή, δεδομένου ότι οι developers θα μπορούν να απευθύνονται στην πολυπληθέστερη κοινότητα χρηστών κινητών στον κόσμο.

Τα κυριότερα σημεία περιληπτικά:

• Σημαντικές βελτιώσεις στο Nokia Qt Software Development Kit (SDK) έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 70 τοις εκατό οι γραμμές κώδικα που απαιτούνται για τον προγραμματισμό εφαρμογών για τα Symbian smartphones της Nokia.
• Βελτιώσεις στο περιβάλλον χρήσης του Ovi Store, συμπεριλαμβανομένου νέου look and feel, εξασφαλίζουν ταχύτητα και ευκολότερο εντοπισμό των εφαρμογών.
• Ευκολότερη συνεργασία και αυξημένες προοπτικές κέρδους για τους developers, χάρη σε μέτρα όπως το δωρεάν δικαίωμα χρήσης Java και Symbian, το βελτιωμένο μοντέλο revenue share, και τα προηγμένα στατιστικά για τους developers.

“Είναι βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα οδηγήσουν σε περισσότερες καταπληκτικές εφαρμογές για τα προϊόντα της Nokia, και ειδικότερα για την καινούρια οικογένεια των Symbian smartphones που παρουσιάσαμε σήμερα,” δηλώνει ο κ. Purnima Kochikar, αντιπρόεδρος στο Forum Nokia. “Αφαιρέσαμε τα εμπόδια που υπήρχαν και κάναμε την ανάπτυξη εφαρμογών για τα κινητά τηλέφωνα της Nokia, μια πιο απλή, και προσοδοφόρα διαδικασία. Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις αυτές θα πείσουν ακόμη περισσότερους προγραμματιστές να χτίσουν εφαρμογές για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητά Nokia σε περισσότερες από 190 χώρες και τα χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ovi Store.”

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη

Σήμερα, οι developers μπορούν να απευθυνθούν σε μια βάση η οποία αριθμεί περίπου 175 εκατομμύρια Symbian smartphones της Nokia, και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Σε όλα τα νέα smartphones της Nokia το Qt έχει προεγκατασταθεί, ενώ τα εκατομμύρια χρήστες των παλαιότερων smartphones μπορούν να το κατεβάσουν. Χρησιμοποιώντας το Nokia Qt SDK για το χτίσιμο των εφαρμογών τους, οι developers θα διαπιστώσουν πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο κι εύκολο εργαλείο, το οποίο συντομεύει και απλοποιεί την ανάπτυξη εφαρμογών, διαθέτει εύχρηστες βιβλιοθήκες UI και εξασφαλίζει 70 τοις εκατό λιγότερες γραμμές κώδικα.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του in-app purchase για 91 παρόχους σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία επιτρέπουν πολλές δυνατότητες αναφορικά με τη χρέωση των εφαρμογών από το Ovi Store (συνδρομή, μεμονωμένες αγορές, ή σχήματα ”try and buy”).

Το τελευταίο σημαίνει ότι εάν οι χρήστες βρουν ενδιαφέρουσα τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, τότε προχωρούν εύκολα στην αγορά της. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους προγραμματιστές να δώσουν προστιθέμενη αξία στις εφαρμογές τους, προσθέτοντας για παράδειγμα επιπλέον πίστες σε κάποιο παιχνίδι, ενσωματώνοντας τοπικό περιεχόμενο.

“Τα εμπόδια για κάποιον που θέλει να αρχίσει να εργάζεται με το Nokia Qt SDK είναι σχεδόν ανύπαρκτα,” δηλώνει ο κ. Mikael Hed, διευθύνων Σύμβουλος στη Rovio, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Angry Birds, ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια για κινητά παγκοσμίως. ”Είναι πλέον εφικτό να δημιουργήσει κανείς μια καινούρια εφαρμογή από το μηδέν, να τη δοκιμάσει και να τη στείλει σε ένα smartphone μέσα σε λίγα λεπτά.”Όσον αφορά τη νέα δυνατότητα in-app αγορών μέσω του Ovi Store, ο κ. Hed πρόσθεσε, “Έχουμε πλέον στη διάθεση μας έναν κομψό μηχανισμό μέσω του οποίου μπορούμε να προσφέρουμε premium content για παιχνίδια όπως το Angry Birds, με τρόπο που δεν υποχρεώνει τους χρήστες να διακόψουν το παιχνίδι τους.”

Με το Nokia Qt SDK, οι developers μπορούν επίσης να ελέγξουν κατά πόσο οι εφαρμογές τους θα αντέξουν στο χρόνο (future proof), καθώς μπορούν εύκολα να τις τροποποιήσουν ώστε να τρέχουν σε μελλοντικές πλατφόρμες, όπως το MeeGo, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα οποιαδήποτε πρόσθετα χαρακτηριστικά ή APIs διαθέτουν οι πλατφόρμες αυτές.

Διανομή

Το βελτιωμένο μοντέλο revenue share, που θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου, αναμένεται να αυξήσει, κατά μέσο όρο, 50 τοις εκατό το κέρδος των developers από τη χρέωση των εφαρμογών μέσω του λογαριασμού που εκδίδει ο πάροχος. Παράλληλα, η Nokia προχώρησε στην αφαίρεση της ακριβής και χρονοβόρας διαδικασίας του app signing. Τώρα πλέον, ένα μόλις κλικ αρκεί για το signing εφαρμογών Java και Symbian. Επίσης, οι developer απαλλάσσονται από οποιοδήποτε κόστος εγγραφής.

Η εξαγορά της Motally από τη Nokia εξασφαλίζει πλούσια in-app στατιστικά, τα οποία επιτρέπουν στους developers και τους publishers να ελέγχουν με ακρίβεια το περιεχόμενο που διακινείται και να διασταυρώνουν τα αντίστοιχα ποσά. Όλες αυτές οι δυνατότητες θα επεκταθούν στις πλατφόρμες Qt, Symbian, MeeGo και Java.

Το μέγεθος του Ovi Store εξασφαλίζει τρομερές προοπτικές για τους developers, καθώς έχουν πρόσβαση σε χρήστες από 190 χώρες και ισχυρή συνεργασία με 91 από τους κορυφαίους παρόχους του κόσμου. Περισσότεροι από 50 publishers πέτυχαν περισσότερο από 1 εκατ. downloads ο καθένας, ενώ ορισμένοι, όπως οι δημιουργοί του Offscreen – ξεπέρασαν τα 42 εκατ. downloads.

”Το Fizwoz παρουσιάστηκε την αρχή της χρονιάς ως μια Qt-based εφαρμογή app και για μια εβδομάδα βρέθηκε στο top 10 των εφαρμογών για Nokia N900 στο Ovi Store,” δήλωσε ο κ. Andy Sheldon, διευθύνων σύμβουλος στη Fizwoz. ”Εκείνο το διάστημα είχαμε πάνω από 9,000 downloads από 91 χώρες. Όταν στις αρχές Μαΐου το μεταφέραμε σε Symbian smartphones οι αριθμοί εκτοξεύτηκαν. Τωρα , τη εφαρμογή χρησιμοποιούν σχεδόν 41,000 άνθρωποι από 167 χώρες, στους οποίους προστίθενται κάθε ημέρα 200-300 νέοι χρήστες. Στη πραγματικότητα χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες για να μπορέσει η Nokia να πιάσει τα νούμερα άλλου μεγάλου ανταγωνιστικού καταστήματος με τεράστια παρουσία στις ΗΠΑ. Η Nokia είναι πραγματικά ένας διεθνής παίκτης.”

Το πρώτο SDK για touch based κινητά τηλέφωνα

Παράλληλα με τις βελτιώσεις στο Νokia Qt SDK για smartphones και mobile computers, η Nokia ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση ενός SDK για κινητά Series 40 Touch and Type, το πρώτο SDK για touch based κινητά τηλέφωνα.

Την περυσινή χρονιά η Nokia πούλησε 364 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, σχεδόν ένα εκατομμύριο κινητά ανά ημέρα. Το νέο Series 40 Touch and Type SDK φέρνει τα πλεονεκτήματα ενός touch interface σε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών από ολόκληρο τον κόσμο. Tο SDK, το οποίο είναι διαθέσιμο από τη διεύθυνση forum.nokia.com, καθιστά την ανάπτυξη εφαρμογών για τις συσκευές αυτές μια εξαιρετικά απλή κι εύκολη υπόθεση, ενώ παράλληλα διευκολύνει την εισαγωγή εφαρμογών που τρέχουν ήδη σε άλλες πλατφόρμες, όπως τα Nokia smartphones.

(Δελτίο Τύπου
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons