Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Απαραίτητα εργαλεία για την ιστοσελίδα σας

http://www.empire-elements.co.uk/articles_images/web-site-design-tips.jpg
Έχοντας δημιουργήσει την ιστοσελίδα σας, το μόνο που απομένει είναι η εισαγωγή περιεχομένου, η διάθεση και η προώθηση της στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο τονίζονται οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να  διασφαλιστεί ότι η ιστοσελίδα σας είναι σωστά ρυθμισμένη και έτοιμη για εσάς και το κοινό.
Εδώ παραθέτονται τα απαραίτητα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά την δημιουργία της ιστοσελίδας σας και πριν την δημοσιοποίηση της στο διαδίκτυο.


Δημιουργία του αρχείου sitemap.xml

sitemap.xmlΑυτό το αρχείο είναι απαραίτητο για τις μηχανές αναζήτησης και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες. Το αρχείο sitemap.xml είναι ένα τυπικό πρωτόκολλο που ενημερώνει τα web spiders (π.χ. GoogleBot) για όλες τις διευθύνσεις URL που περιέχονται στον δικτυακό σας τόπο και κατ’ επέκταση για τη δομή του ιστοτόπου σας.
Αν χρησιμοποιείτε WordPress το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα plugin που ονομάζεται Google XML Sitemaps και αυτό θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς.
Εάν δεν χρησιμοποιείτε WordPress, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο XML-Sitemaps.com, ένα απλό εργαλείο  που χρειάζεται μόνο τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας για τη δημιουργία ενός αρχείου sitemap.xml.

Δημιουργία του αρχείου robots.txt

GoogleBot Web SpiderΤο Robots.txt είναι ένα ακόμη αρχείο που αγαπούν οι μηχανές αναζήτησης. Είναι ένα απλό αρχείο κειμένου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ποια μέρη της ιστοσελίδας πρέπει / δεν πρέπει να επισκέπτονται οι μηχανές αναζήτησης και επίσης αποκλείει κακόβουλα robots να επισκέπτονται την ιστοσελίδα.
Για να δημιουργήσετε το robots.txt, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο πρότυπο από το διαδίκτυο και στη συνέχεια να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε το αρχείο online μέσω της σελίδας 1-hit.com
Θα πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα σχετικά με το robots.txt:
  • Δεν θέλετε τις μηχανές αναζήτησης να έρθουν αντιμέτωπες με διπλό περιεχόμενο στον ιστοχώρο σας
  • Δεν θέλετε τις μηχανές αναζήτησης να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά directories της ιστοσελίδας σας π.χ. admin files, script files κ.ο.κ

Web Analytics

Web AnalyticsΗ πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κίνηση (web traffic) στον ιστοχώρο σας είναι ανεκτίμητη. Χωρίς στατιστικά στοιχεία δεν θα ξέρετε πόσοι άνθρωποι επισκέπτονται το site σας, τι επισκέπτονται περισσότερο / λιγότερο, από ποιες χώρες προέρχονται οι επισκέπτες, πόσος είναι ο μέσος χρόνος επίσκεψης κ.ο.κ. Χωρίς πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, τελικά δεν θα μπορείτε να βελτιώσετε το site σας για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες. Μια  δωρεάν εφαρμογή που παρέχει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την επισκεψιμότητα είναι το Google Analytics.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster ToolsΤο Google Webmaster Tools δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Google Analytics,  ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την μελέτη και συντήρηση της ιστοσελίδας σας. Κάποια πράγματα που μπορείτε να δείτε με το πιο πάνω εργαλείο είναι:
  • Εντοπισμός λαθών που συναντά το Googlebot όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα
  • Καταγραφή εισερχόμενων και εξερχόμενων συνδέσμων (links)
  • Λέξεις / φράσεις κλειδιά που συναντά συχνότερα το Googlebot στην ιστοσελίδα (και κατ’ επέκταση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την ιστοσελίδα ως προς το περιεχόμενο και την κατηγοριοποίηση της)
  • Λέξεις / φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους μέσω του google search για να φθάσουν τελικά στην ιστοσελίδα σας
  • Πληροφορίες σχετικά με θέματα ασφαλείας σχετικά με την ιστοσελίδα σας ( κακόβουλα προγράμματα, τρύπες ασφαλείας κλπ. )
  • Πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας

Παρακολούθηση του Uptime

Uptime Robot LogoΧωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό κομμάτι πληροφορίας που χρειάζεται να έχετε σχετικά με το site σας είναι εάν βρίσκεται ή όχι online ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα κάθε λεπτό της ημέρας. Ευτυχώς, υπάρχει η εφαρμογή UptimeRobot. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  την εφαρμογή UptimeRobot για να παρακολουθείτε μέχρι και 50 ιστοσελίδες ταυτόχρονα, και αν μία από αυτές βγαίνει εκτός σύνδεσης, ακόμη και για ένα λεπτό, θα σας αποστέλνεται ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Yslow iconΗ Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ένα από τα νέα στοιχεία για την κατάταξη ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι η ταχύτητα του site. Βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνετε γρήγορο το site σας αφού οι χρήστες συνήθως εκνευρίζονται όταν ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για την μέτρηση της ταχύτητας. Ενδεικτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τα ακόλουθα sites GTMetrixPingdom ή να εγκαταστήσετε το YSlow plugin στον firefox browser για να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons