Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Χάλασε η οθόνη του φορητού. Τον πετάω;;;

http://thinklaptops.net/wp-content/uploads/2009/02/hp-compaq-6830b.jpg
Αρκετοί από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα από τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας χρήστης φορητού υπολογιστή. Και μιλάμε για την περίπτωση που καίγεται η οθόνη του. Το σενάριο αυτό είναι από τα χειρότερα όταν ο φορητός δεν καλύπτεται πλέον από την εγγύηση. Υπάρχουν φορητοί υπολογιστές των οποίων οι οθόνες κοστίζουν περισσότερα χρήματα από όσα δώσαμε για την αγορά του ίδιου του φορητού! Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Κρατάμε τα αρχεία που χρειαζόμαστε και αγοράζουμε άλλον; Τον πουλάμε όσο όσο για ανταλλακτικά; Τον πετάμε; Τίποτα από τα παραπάνω δεν κάνουμε, ειδικά στην περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε τον φορητό για τις μετακινήσεις μας. Ακόμα όμως και αν τον χρειαζόμαστε για δουλειά σε ταξίδια, που σημαίνει ότι θα αγοράσουμε άλλον οπωσδήποτε, μπορούμε τον χαλασμένο να τον μετατρέψουμε σε οικιακό υπολογιστή βάζοντάς τον να δουλέψει με μια εξωτερική οθόνη.

Όλοι μα όλοι οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν και μια έξοδο από την οποία βγαίνει σήμα video. Συνήθως η έξοδος αυτή είναι η κλασσική έξοδος VGA που διαθέτουν και τα desktop , όπως αυτή της παρακάτω εικόνας.
Εμείς, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια εξωτερική οθόνη την οποία θα συνδέσουμε στην παραπάνω θύρα. Από κει και μετά, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία, μπορούμε να δουλεύουμε στον φορητό και να έχουμε εικόνα στην εξωτερική οθόνη. Η διαδικασία αυτή είναι το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων (συνήθως το πλήκτρο Fn και κάποιο από τα πλήκτρα F {F6,F7,F8} ). Για παράδειγμα, δείτε στο παρακάτω link. Ο συνδυασμός των πλήκτρων για εναλλαγή από την οθόνη του φορητού σε μια εξωτερική είναι το Fn και το F7.

http://myweb.dal.ca/yaox/Keys/IBM/KEYBOARDS/IBM%20T40.JPG

Όπως είναι φυσικό, ο συνδυασμός ποικίλει από φορητό σε φορητό. Ψάξτε στον δικό σας κάποιο πλήκτρο που έχει επάνω του ένα παρόμοιο εικονιδιάκι με αυτό του πλήκτρου F7 της παραπάνω εικόνας.


TIP!!!

Δε χρειάζεται να βλέπουμε εικόνα για να πατήσουμε τα πλήκτρα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τον φορητό και να περιμένουμε λίγο. Μετά από ένα λεπτό περίπου μπορούμε να πατήσουμε τα δύο πλήκτρα και να δούμε από την εξωτερική οθόνη. Υπάρχουν 3 δυνατότητες: Πατώντας μια φορά τον συνδυασμό η εικόνα φαίνεται και στις 2 οθόνες (στην περίπτωση που λειτουργεί η οθόνη του φορητού), πατώντας δεύτερη φορά η εικόνα φαίνεται μόνο στην εξωτερική οθόνη και πατώντας 3η φορά η εικόνα φαίνεται μόνο στην οθόνη του φορητού.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons