Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Τα πάντα για τα torrents! Πως κατεβάζω; Που βρίσκω υλικό να κατεβάσω; Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να κατεβάζω πιο γρήγορα;

Θέμα 1: Οδηγός Torrents
* Τί είναι τα torrents?
Τα torrents είναι μικρά αρχειάκια που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή πολύ μεγαλύτερων αρχείων, ή συνόλων αρχείων, μέσω του πρωτοκόλλου BitTorrent. (Αυτός είναι ο αυστηρός ορισμός — συνήθως όταν λέμε «torrent» εννοούμε το κανονικό αρχείο, όχι το μικρούλι.)
http://2.bp.blogspot.com/_Bc0D-mh8xh4/S91k5IZaprI/AAAAAAAAB8Y/v5iygyjrZUA/s1600/Torrent.pngTo BitTorrent είναι πρωτόκολλο Peer To Peer, δηλ. πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων: τα αρχεία που κατεβάζουμε δεν βρίσκονται σε έναν κεντρικό διακομιστή (όπως, π.χ., όταν κατεβάζουμε με τον Firefox μέσω του πρωτοκόλλου HTTP ή FTP) αλλά στους σκληρούς δίσκους τους δικούς μας και των άλλων χρηστών — όλοι κατεβάζουν και ανεβάζουν ταυτόχρονα, ο ένας απ’ τον άλλο. Ένα πλεονέκτημά του απέναντι σε άλλα πρωτόκολλα P2P είναι ότι επιτρέπει την διανομή/ανταλλαγή μεγάλων αρχείων με πολύ μεγάλες ταχύτητες.
Αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός για τον οποίο το έφτιαξε ο Μπραμ Κόεν [Bram Cohen]: να επιτρέπει τη γρήγορη διανομή μεγάλου όγκου δεδομένων (ο Κόεν είχε κατά νου κυρίως τις διανομές Linux) χωρίς να απατείται μεγάλο και δαπανηρό εύρος ζώνης [bandwidth] σε μια κεντρική τοποθεσία.
Για να κατεβάζουμε αρχεία μέσω του πρωτοκόλλου χρειαζόμαστε έναν BitTorrent client, δηλ. ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει το πρωτόκολλο BitTorrent.
* Τί σημαίνει «μTorrent»; Πώς γράφεται; Πώς προφέρεται;
Σημαίνει «microTorrent». Προφέρεται ποικιλοτρόπως: μικροτόρρεντ, μαϊκροτόρρεντ, μιουτόρρεντ (από την προφορά του συμβόλου στα αγγλικά) ή γιουτόρρεντ (από το γράμμα u, που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται όταν δεν είναι εύκολη η χρήση του ελληνικού αλφαβήτου ή του ειδικού συμβόλου). Η γραφή «utorrent» είναι η επικρατέστερη και δίνει τα περισσότερα αποτελέσματα στις αναζητήσεις. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο Google, χρησιμοποιήστε και τις δύο βάζοντας ανάμεσα διάζευξη. Π.χ., «utorrent|μtorrent problem»
* Τί σημαίνει «torrent»;
«Χείμαρρος». Και «BitTorrent» σημαίνει χείμαρρος από μπιτ. — Όπως είπαμε πιο πάνω, το πρωτόκολλο επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες στην ανταλλαγή αρχείων. Όπως και στα ελληνικά, η λέξη έχει και στα αγγλικά τη μεταφορική σημασία του ορμητικού και ασυγκράτητου.
* Ποιο πρόγραμμα να διαλέξω;
Υπάρχουν πολλά καλά προγράμματα. Τρία από τα γνωστότερα (όλα δωρεάν) είναι:
* μTorrent (microTorrent) — το ελαφρύτερο, για Win, κερδίζει συνέχεια δημοτικότητα από τις αρχές του 2006
* Azureus — το πλουσιότερο, για όλα τα ΛΣ, απαιτεί Java
* BitTorrent — το παλιότερο, για πολλά ΛΣ, από τον δημιουργό του πρωτοκόλλου BitTorrent
Το δεύτερο και τρίτο, εκτός από δωρεάν, είναι και ανοιχτού κώδικα.
Αν έχετε παλιό και αργό μηχάνημα ή παλιό ΛΣ (π.χ. Windows 98 ή ME), αποφύγετε τον Azureus (είναι σχετικά βαρύ, η δε Java δεν δουλεύει τέλεια σ’ αυτά τα λειτουργικά) και διαλέξτε το μTorrent. Στο σάιτ του μTorrent έχει δύο επιλογές: Standalone και Installation Program. Αν δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ των δύο, κατεβάστε το δεύτερο.
Για σύγχρονα μηχανήματα η πρώτη μου προτίμηση είναι ο Azureus (φροντίστε οπωσδήποτε να έχετε την τελευταία έκδοση Java) και η δεύτερη ο μTorrent. Δεν έχει μεγάλη σημασία ποιο θα διαλέξετε. Είναι και τα δύο πολύ καλά και εύχρηστα προγράμματα και τις βασικές ανάγκες τις καλύπτουν πάνω-κάτω το ίδιο.
Επίσης, έχουν και τα δύο Wizard που προσαρμόζει σχεδόν αυτόματα τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις παραμέτρους του συστήματός μας (βλ. παρακάτω) και είναι και τα δύο εξελληνισμένα.
Συγκριτικός πίνακας με δεκάδες προγράμματα για όλα τα λειτουργικά συστήματα
Όταν κατεβάζουμε ένα torrent έχουμε τους leechers και τους seeders:
Leechers–>Αυτοί που έχουν κομμάτι του αρχείου
Seeders –>Αυτοί που έχουν ολόκληρο το αρχείο
Δείτε στο σχήμα ένα γενικό πλάνο του μTorrent για να καταλάβεται τι παίζεται, σε αυτά τα p2p προγράμματα. Επίσης είναι απαραίτητο να γνωρίζεται ότι το παρακάτω πλάνο μοιάζει με άλλα p2p προγράμματα όπως π.χ. το azureus και το bitcomet
Reduced: 80% of original size [ 800 x 578 ] – Click to view full image
*Πού θα βρω πράμα να κατεβάσω;
Ο συνηθέστερος τρόπος είναι μέσω ειδικών σάιτ, των λεγόμενων «τράκερ» [trackers]. Κατεβάζουμε από τον τράκερ ένα αρχειάκι με κατάληξη .torrent, το ανοίγουμε με το πρόγραμμα της επιλογής μας, το πρόγραμμα συνδέεται με τον τράκερ και μετά από λίγο αρχίζει το κατέβασμα.
Χοντρικά, η επικοινωνία γίνεται κάπως έτσι:
Το πρόγραμμα διαβάζει τη διεύθυνση του τράκερ μέσα από το αρχειάκι .torrent και στέλνει μήνυμα:
– Είμαι εδώ, θέλω να κατεβάσω το τάδε αρχείο, δεν έχω κανένα κομμάτι.
Ο τράκερ απαντάει:
– Ωραία. Το αρχείο το έχει ο ένας και ο άλλος και ο παράλλος, ο ένας ολόκληρο, ο άλλος ανολοκλήρωτο και πάει λέγοντας.
Το πρόγραμμά μας παίρνει τη λίστα, αρχίζει να στέλνει αιτήσεις και σύντομα κάποια προγράμματα απαντούν και αρχίζει το κατέβασμα (και σε λίγο και η ανταλλαγή). Κάθε τόσο το πρόγραμμα ξανασυνδέεται με τον τράκερ, τον ενημερώνει για την κατάστασή του και ενημερώνεται για την κατάσταση των άλλων.
Με άλλα λόγια, το αρχείο που κατεβάζουμε, π.χ. το .iso του Ubuntu, δεν βρίσκεται στον τράκερ. Ο τράκερ φιλοξενεί μόνο τα αρχειάκια .torrent και απλά διαμεσολαβεί στην επικοινωνία μεταξύ των συνδεδεμένων προγραμμάτων (των BitTorrent clients).
Οι τράκερ χωρίζονται σε δημόσιους [public] και ιδιωτικούς [private]. Οι δημόσιοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Στους ιδιωτικούς η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη, η δε εγγραφή απαιτεί συνήθως πρόσκληση από άλλο μέλος. Οι ιδιωτικοί τράκερ υποχρεώνουν τα μέλη να διατηρούν μια αναλογία κατεβάσματος/ανεβάσματος κοντά στο 1/1. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάντα αρχεία σε επάρκεια και ότι μπορούμε να κατεβάσουμε με μεγάλες ταχύτητες.
*Που βρίσκουμε τα αρχεία torrent?
Μπορούμε να απευθυνθούμε είτε σε ειδική μηχανή αναζήτησης όπως τα Torrent Spy, isoHunt και TorrentReactor που έχουνε μια βάση με submitted torrents από πολλούς trackers, οι οποίοι όμως μπορεί να είναι open μπορεί να χρειάζονται και κάποιο registration, η οποία μεγαλώνει καθημερινά.
Η καλύτερη λύση πάντως που πιθανότατα εκεί καταλήγει ο καθένας τελικά είναι sites με δικό τους tracker τα οποία λειτουργούν με μέλη με free registration πάντα όμως.
* Torrent sites και Share Ratio
Συνεχίζοντας από παραπάνω, στα sites αυτά θα βρείτε καλύτερες και πιο σταθερές ταχύτητες, καλά active torrents με πολλούς seeders με κάποιους κανόνες όμως οι οποίοι ουσιαστικά σας μαθαίνουν να ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ. Και εδώ έρχεται το share ratio. Προσθέτω ότι τα αξιόλογα τέτοια sites δέχονται μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων χρηστών ή λειτουργούν με invitations γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τους leechers (χρήστες οι οποίο ενδιαφέρονται μόνο να κατεβάσουν και έχουν μηδενική προσφορά). Σε τέτοιες περιπτώσεις accounts από leechers διαγράφονται κάθε μέρα οπότε θα πρέπει να έχετε λίγο υπομονή και τύχη.
Share Ratio είναι ο λόγος του συνολικού όγκου δεδομένων που έχετε ανεβάσει με τον συνολικό όγκο δεδομένων που έχετε κατεβάσει από τα torrents που φιλοξενούνται στον tracker του site. Δηλαδή αν έχετε κατεβάσει 800mb και έχετε ανεβάσει 400mb το share ratio σας στο site είναι 400/800= 0.5. Βέβαια share ratio υπάρχει και ξεχωριστά για το κάθε torrent σας αλλά περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει το συνολικό. Τα site λοιπόν ζητούν από εσάς share ratio με τιμή τουλάχιστον κοντά στο 1 ή και παραπάνω δηλαδή να έχετε κάνει upload όγκο δεδομένων τουλάχιστον περίπου ίδιο με αυτόν που έχετε κάνει download ή παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση συνήθως χρησιμοποιούν τον περιορισμό του Wait Time. Με αυτό υποχρεώνουν τον χρήστη να μην μπορεί να αρχίσει το download του αρχείου αν δεν περιμένει πρώτα ένα χρονικό διάστημα που αρχίζει από 12 ώρες στις περισσότερες περιπτώσεις και που αυξάνεται όσο μικρότερο είναι το share ratio του χρήστη.
Μερικά sites λοιπόν είναι:
http://www.thepiratebay.org
http://filelist.org
http://www.filemp3.org
http://www.pgactorrents.com/
http://www.greek-torrents.com
http://www.torrentbytes.net/index.php
TOP 25 Σελίδες για torrents
Καλό θα ήταν να βρείτε μια σελίδα torrent που να γίνεται βαθμολόγηση αυτών ώστε να μην τα κατεβάζεται κατεστραμμένα ή γενικά αλλοιωμένα.
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
BTjunkie
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
BTmon
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (new)
Bitenova
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Bushtorrents
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Piratic.org
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Piratenova
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Torrentz.com
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Torrentspy.com[/B]
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Meganova
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Fulldls.com
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Fenopy
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (new)
Thepiratebay.org
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (T)
Torrent Locomotive
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (new)
Torrent Portal
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (T)
Torrent Valley
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Torrentreactor (.to)
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more (T)
Mininova.org
Tv, movies, games, music, apps, anime, dvdr, more
Various sites
BT-TV
TV episodes
Animeyume
Anime
FileMP3
Music (T,L)
Empornium.us
Pr0n (T,L)
Isohunt.com
Torrent search engine
Συμβουλές κατεβάσματος στις επεκτάσεις αρχείων:
Επιλέγουμε αρχειά με τις παρακάτω επεκτάσεις
ISO, MDF, VCD και όχι DAA
* Πώς θα κατεβάζω γρήγορα κι ωραία με το πρόγραμμα που διάλεξα;
Η ταχύτητα με την οποία κατεβάζουμε εξαρτάται από διάφορα πράγματα. Τα κυριότερα είναι:
* Η ταχύτητα της σύνδεσής μας
* Η διαθεσιμότητα του αρχείου που θέλουμε και η ταχύτητα των άλλων
* Η ταχύτητα με την οποία ανεβάζουμε εμείς
* Οι ρυθμίσεις του προγράμματος
Ας τα δούμε ένα-ένα λίγο αναλυτικότερα:
Ταχύτητα σύνδεσης
Έστω ότι παίρνουμε από τον παροχέα ΠΟΤΕ μια σύνδεση aDSL 512/128kbps.
Πρώτον, μετατρέπουμε στη μονάδα που μας ενδιαφέρει. Οι παροχείς μιλάνε σε bits επειδή τα bits κάνουν μπούγιο. Σε αντίθεση με τους παροχείς, οι υπόλοιποι άνθρωποι συνεννοούνται συνήθως σε bytes. Τα μπιτ συμβολίζονται με πεζό b και τα μπάιτ με κεφαλαίο B. 1 μπάιτ [byte] = 8 μπιτ [bits]. Άρα, η ταχύτητα που αγοράσαμε είναι 64/16 kB/s.
Για να είμαστε ακριβείς, η διαίρεση πρέπει να γίνει διά του 8,192, που μας δίνει 62,5/15,625 kB/s.
Συγκεκριμενα:
Ότι αριθμό πάρετε διαιρώντας τον με 8,192 θα βρείτε το μέγιστο θεωρητικό upload σας σε kB/s.
π.χ. 256 / 8,192 => 31,25 kB/s
Αυτή την τιμή δεν θα την δείτε σταθερά ποτέ σε data καθώς δεν είναι η αξιοποιήσιμη. Το dl/ul σας μεταφέρει κ τα header packets εκτός από τα χρήσιμα για εμάς δεδομένα. Με 4-16 bytes header σε κάθε πακετό, με default MTU 1492 θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε ένα ~10% για να φτάσουμε στην πραγματικά αξιοποιήσιμη ταχύτητα.
δηλ: 31,25 kB/s – 10% => 28,125 kB/s
Το dl σε μια (x)dsl γραμμή δεν είναι παντελώς ανεξάρτητο από το ul -όπως στις cable συνδέσεις-, οπότε μια safe ρύθμιση του ul για να μην επηρεάσουμε το dl είναι στο ~80% της δυνατότητας του.
δηλ: Το ~80% για το 28 kB/s => ~22,5kB/s
Προσέχτε αυτή είναι τιμή αν το upload σας είναι 256 kb/s και στα speedtest, όχι μόνο στο συμβόλαιο της σύνδεσης σας. Χρησιμοποιήστε την τιμή που θα βγάλετε σαν βάση κ πειραματιστείτε μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Όλες οι ADSL γραμμές δεν είναι ίδιες στη συμπεριφορά.
Για να το πάρουμε αλλιώς:
Σου λέει ο πάροχος: 256kbps, δηλ. 256.000 bps (μπιτ ανά δευτερόλεπτο, bits pers second)
Διαιρείς διά του 8 να πάρεις τα μπάιτ [bytes]: 256.000 / 8 = 32.000
Διαιρείς διά του 1.024 (2^10) να πάρεις τα κιλομπάιτ: 32.000 / 1.024 = 31,25 kB/s.Το κάνουμε διά του 8 για γρήγορα κι εύκολα. Αν θες ακρίβεια, διαιρείς διά του 8,192.
Δεύτερον, η ταχύτητα αυτή είναι ονομαστική. Για διάφορους τεχνικούς λόγους, η πραγματική ταχύτητα είναι συνήθως χαμηλότερη. Έτσι, η ταχύτητα που πήραμε θα είναι πάνω-κάτω κάτι τέτοιο: 55/13 kB/s.
Άρα, αν αγοράσαμε μια σύνδεση 512/128kbps και κατεβάζουμε με ταχύτητες που πλησιάζουν τα 50 kB/s ή τα ξεπερνούν, ησυχάζουμε και δεν ασχολούμαστε άλλο μ’ αυτό.
H διαθεσιμότητα του αρχείου και η ταχύτητα των άλλων
Οι ταχύτητες ποικίλουν από αρχείου σε αρχείο ανάλογα:
1) Με το πόσοι Leechers και Seeders είναι online
2) Με την ταχύτητα UPLOAD του καθενός από τους παραπάνω. Όσο περισσότεροι έχουν το αρχείο και όσο λιγότεροι το ζητούν, τόσο γρηγορότερα θα το κατεβάσουμε. Βέβαια, σημασία έχει και η μέση ταχύτητα με την οποία ανεβάζει η παρέα. Με άλλα λόγια, καλύτερα να έχουν το αρχείο 10 άνθρωποι με 2Mbps upstream ο καθένας, παρά 100 με upstream 128kpbs ο καθένας. Όταν διαλέγουμε τόρρεντ, βλέπουμε από πριν πόσοι το έχουν και πόσοι το ζητούν, αλλά το δεύτερο, τη μέση ταχύτητα με την οποία ανεβάζει η παρέα, δεν γίνεται να το ξέρουμε από πριν.
Στον Azureus, και αφού ξεκινήσει το κατέβασμα, μπορούμε να δούμε τη μέση ταχύτητα της παρέας. Πηγαίνουμε στην Στατιστική και κοιτάζουμε την γκρίζα γραμμή: Average Swarm Speed (Μέση ταχύτητα σμήνους). («Swarm» σημαίνει «σμήνος, σμάρι, κοπάδι».) Εναλλακτικά, προσθέτουμε τη στήλη Average Swarm Speed στο κεντρικό παράθυρο, ώστε να βλέπουμε την τιμή ανά πάσα στιγμή για κάθε τόρρεντ. (Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται σε άλλα προγράμματα).
Η ταχύτητα με την οποία ανεβάζουμε
Το BitTorrent είναι πρωτόκολλο για ανταλλαγή αρχείων, δηλ. πάρε-δώσε, και τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα να ανταμείβουν εκείνους που είναι καλοί και στο «δώσε», όχι μόνο στο «πάρε». Γι’ αυτό είναι καλό να δίνουμε όσο περισσότερο γίνεται — όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική ταχύτητα ανεβάσματος της σύνδεσής μας, αλλά όχι πολύ κοντά, διότι τότε η σύνδεσή μπουκώνει, δηλ. δεν μένει upstream για να επικοινωνεί το πρόγραμμα τόρρεντ και τα άλλα προγράμματα του διαδικτύου με τον έξω κόσμο.
Εμπειρικά, ένα καλό όριο (κόφτης) για συνδέσεις με ονομαστικό upstream 128, 192 και 256 kbps είναι γύρω στο 80% της πραγματικής τιμής. Γενικά, είναι καλό να ξεκινήσουμε με μια τιμή που ξέρουμε από άλλους ότι δουλεύει καλά και μετά να πειραματιστούμε λίγο πάνω-κάτω. Βλ. λίγο πιο κάτω για τις τιμές αυτές. Στο κατέβασμα δεν χρειάζεται κόφτης — το αφήνουμε απεριόριστο [unlimited].
Ρυθμίσεις προγράμματος
Και ο Azureus και ο μTorrent έχουν έναν Wizard που τρέχει μετά την εγκατάσταση και ρυθμίζει το πρόγραμμα για βέλτιστη απόδοση. Μπορούμε να εκτελέσουμε τον Wizard και αργότερα, αν στο μεταξύ άλλαξε κάτι στις παραμέτρους μας ή αν πειράξαμε τις ρυθμίσεις και τα κάναμε θάλασσα. Εδώ το πρόγραμμα μάς ζητάει να δηλώσουμε την πραγματική ταχύτητα ανεβάσματος σε kbps. Αντί να τρέχουμε να τεστάρουμε την πραγματική ταχύτητα, μπορούμε να βάλουμε την ονομαστική (π.χ., xx/128kbps) και μετά να κάνουμε μια μικρή προσαρμογή με το χέρι στον κόφτη του upload.
Εμπειρικά, στις ελληνικές συνδέσεις αυτές οι τιμές φαίνεται να δουλεύουν:
o xx/128 kbps –> κόφτης του up στα 9 kB/s (ή μεταξύ 8 και 10)
o xx/192 kbps –> κόφτης του up στα 13 kB/s (ή μεταξύ 12 και 15
o xx/256 kbps –> κόφτης του up στα 17 kB/s (ή μεταξύ 16 και 20)
Ίσως να χρειαστεί να πειραματιστούμε λίγο μέχρι να βρούμε την ιδανική τιμή για τη σύνδεσή μας. Για γρήγορη ρύθμιση, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος στο system tray και ανεβοκατεβάζουμε λίγο την τιμή.
Είμαστε έτοιμοι! εκτός αν…
Είμαστε πίσω από δρομολογητή [router], οπότε θα χρειαστεί επίσης να προωθήσουμε την πόρτα [port] μέσω της οποίας επικοινωνεί το πρόγραμμα και να τη στείλουμε στη διεύθυνση IP του υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο — διαφορετικά το πρόγραμμα μπορεί να σέρνεται. Είναι απλό. Τα βήματα (για Windows XP):
o Από Έναρξη/Start επιλέγουμε Εκτέλεση/Run, γράφουμε cmd και χτυπάμε Enter
o Στην κονσόλα γράφουμε ipconfig και χτυπάμε Enter
o Σημειώνουμε την IP Address (αυτή είναι η διεύθυνση που παίρνει ο Υ/Η από τον δρομολογητή)
o Πηγαίνουμε στο PortForward.com, επιλέγουμε τον τύπο του δρομολογητή και κατόπιν το πρόγραμμά μας
o Πληκτρολογούμε στα κουτάκια την διεύθυνση IP και την πόρτα που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα (ο Azureus ή το μTorrent — θα τη βρούμε στον Wizard ή στις επιλογές του προγράμματος)
o Κατεβαίνουμε στο κάτω-κάτω μέρος της σελίδας και βλέπουμε πού ακριβώς πρέπει να καταχωρήσουμε τις τιμές στον δρομολογητή μας.
o Μπαίνουμε στο δρομολογητή από τον πλοηγό της επιλογής μας (τη διεύθυνση του δρομολογητή την είδαμε προηγουμένως που δώσαμε ipconfing: Default Gateway), καταχωρούμε τις τιμές και είμαστε έτοιμοι.
Εννοείται επίσης ότι, αν έχουμε firewall, έχουμε δώσει το ελεύθερο στο πρόγραμμα να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Πρέπει να επιτρέψουμε καί τις εξερχόμενες καί τις εισερχόμενες συνδέσεις. Απλά by default τα firewall blockάρουν τα incoming connections. Η σύνδεση με τους χρήστες για να κατεβάσεις ένα torrent μπορεί να γίνει και προς τις 2 κατευθύνσεις. (Να συνδεθείς εσύ σε κάποιον ή αυτός σε σένα) Όταν λοιπόν θα πας να κατεβάσεις ένα torrent, οι users δεν θα μπορούν να συνδεθούν σε σένα λόγω του firewall, αλλά μόνο εσύ σε αυτούς. Το πρόβλημα προκύπτει όταν και ο άλλος είναι πίσω από firewall. Δεν μπορείς ούτε εσύ να συνδεθείς στον άλλον, αλλά ούτε ο άλλος σε σένα. Άρα συνδέεσαι με λιγότερα άτομα άρα κατεβάζεις το αρχείο με μικρότερη ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κυρίως σε public trackers. Με το port forward λες στο router σου ότι όσους προσπαθούν να συνδεθούν στην τάδε port (στην port που έχεις ορίσει στο client σου) να τους αφήνει να συνδεθούν. Άρα συνδέεσαι με περισσότερα άτομα, άρα έχεις καλύτερες ταχύτητες.
Παράδειγμα: Εάν υπάρχουν 8 άτομα και τα μισά δέχονται incoming connections ενώ τα άλλα μισά όχι, τότε το κάθε άτομο που έχει ανοίξει τη port στο firewall μπορεί να συνδεθεί με 7 άτομα, ενώ οι 4 που δεν έχουν ανοίξει μπορούν να συνδεθούν μόνο με τα άλλα 4 άτομα. Επείδη όπως είπα και πριν η αναλογία στους public trackers είναι μεγαλύτερη προς τα άτομα που δεν κάθονται να κάνουν port forward και να ανοίξουν ports, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για αυτούς.
Αν δυσκολευτείτε με το firewall, ιδού μερικά λινκ με εικονογραφημένες οδηγίες για το firewall των XP SP2 και άλλα δημοφιλή firewalls:
o F-Secure
o McAfee V6.0 Firewall Plus
o Norton Internet Security 2005
o Sygate Personal Firewall Pro
o Windows XP Service Pack 2 Firewall
o Zone Alarm Pro
Για να ανακεφαλαιώσουμε το θέμα των σωστών ρυθμίσεων:
o Εκτελούμε τον Wizard, φροντίζουμε τον κόφτη
o Αν είμαστε πίσω από δρομολογητή, προωθούμε σωστά τις πόρτες
o Αφήνουμε το πρόγραμμα να επικοινωνεί ελεύθερα μέσα από το firewall
Συχνές απορίες (πραγματικές και υποθετικές)
* Όταν κατεβάζω είναι πολύ αργό το ίντερνετ! Τί να κάνω;
Μπορεί η ανώτατη ταχύτητα ανεβάσματος που έθεσε ο Wizard να είναι πολύ κοντά στην πραγματική ταχύτητα ανεβάσματος της σύνδεσής σας. Έτσι, δεν μένει αρκετό bandwidth για να επικοινωνούν τα άλλα προγράμματα με τον έξω κόσμο (π.χ. ο Firefox). Δοκιμάστε να βάλετε τον κόφτη του ανεβάσματος λίγο παρακάτω, π.χ, από 10 kB/s στα 9 kB/s ή από 9 στα 8. Αν ήταν αυτό το πρόβλημα, τότε μάλλον θα δείτε και καλύτερες ταχύτητες στο πρόγραμμα BitTorrent.
* Τα έχω ρυθμίσει όλα σωστά αλλά κατεβάζει πολύ αργά!
Μπορεί να μην έχετε διαλέξει υγιές τόρρεντ. Στα τόρρεντ «καλή υγεία» σημαίνει καλή αναλογία seeders/leechers. (Seeders ονομάζονται όσοι έχουν ολοκληρώσει το κατέβασμα και μόνο ανεβάζουν. Leechers εκείνοι που κατεβάζουν και ανεβάζουν ταυτόχρονα.) Π.χ., μια αναλογία 2/200 είναι κακή. Η αναλογία 200/200 είναι πολύ καλή. Η αναλογία 200/20 είναι υπερτέλεια. Όταν η υγεία του τόρρεντ είναι κακή, τα αρχεία θα κατέβουν ούτως ή άλλως, αλλά θα περιμένετε πολύ…
* Πώς θα βεβαιωθώ ότι όλα είναι εντάξει από τη δική μου πλευρά;
Σχεδόν όλες οι διανομές Linux και πολλά άλλα προγράμματα διατίθενται και σε μορφή τόρρεντ. Αυτά τα τόρρεντ έχουν συνήθως πολύ καλή αναλογία seeders/leechers και κατεβαίνουν πολύ γρήγορα. Διαλέξτε ένα και κατεβάστε το, να δείτε τί ταχύτητα θα πιάσει:
Ένα άλλο μικρό αρχειάκι που κατεβαίνει πολύ γρήγορα είναι η εκάστοτε βήτα έκδοση του Azureus:

Azureus: Java BitTorrent client – Latest CVS Snapshot
Αν η ταχύτητα είναι καλή, το μονο που λείπει είναι να επιλέγετε υγιή τόρρεντ.
Στον Azureus, ένας απλούστερος τρόπος είναι να κοιτάξετε το Average Swarm Speed στην Στατιστική (βλ. παραπάνω). Αν δεν είστε κάτω από τον μέσο όρο, όλα είναι εντάξει.
* Γίνεται να κάνω προεπισκόπηση [preview] των αρχείων που κατεβάζω;
Εξαρτάται. Π.χ., αν το αρχείο είναι πολλά κομμάτια .rar δειτε αυτο . Αν είναι ένα αρχείο .avi, γίνεται. Δύο τινα χρειάζονται: Πρώτον, να έχουν κατεβεί κάποια κομμάτια του αρχείου, οπωσδήποτε το πρώτο και κατά προτίμηση και το τελευταίο. Δεύτερον, ένα πρόγραμμα που διαβάζει ημιτελή αρχεία.
Για το πρώτο, πηγαίντε στις προτιμήσεις του προγράμματος και βεβαιωθείτε ότι είναι τικαρισμένη η επιλογή να ζητάει το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι πριν από τα άλλα.
Για το δεύτερο, ιδού τρεις λύσεις:
 • o MPlayer — Το καλύτερο. Μόνο που δεν έχει ακόμα εύχρηστο GUI [Graphical User Interface], οπότε διαλέγουμε τον άλλο δυνατό παντοπαίχτη:
 • o VLC media player — Το δεύτερο καλύτερο
 • o BitComet — Πρόγραμμα τόρρεντ με ενσωματωμένη προεπισκόπηση.
Αν χρειάζεστε συχνά την προεπισκόπηση, ρίξτε του μια ματιά.
Εγκαταστήστε λοιπόν το VLC, πηγαίντε στο ημιτελές αρχείο και σύρτε το σε ένα παράθυρο του VLC (αν το VLC σας προτείνει να διορθώσει το αρχείο, πείτε όχι).
Αν το πρόγραμμα τόρρεντ δεν αφήνει να γίνει προεπισκόπηση ενός αρχείου που ανεβοκατεβαίνει εκείνη την ώρα, δύο είναι οι λύσεις:
o Κλείστε το πρόγραμμα τόρρεντ, κάντε προεπισκόπηση, και ξανανοίξτε το
o Κάντε Ctrl+C, Ctrl+V το αρχείο. Θα φτιαχτεί ένα αντίγραφο μέσα στον ίδιο φάκελο. Κάντε προεπισκόπηση το αντίγραφο και μετά σβήστε το
* Γίνεται να μεταφέρω τα αρχεία μου αλλού και να συνεχίσει το ανέβασμα/κατέβασμα;

Βέβαια! Και σε άλλον φάκελο και σε άλλον δίσκο και σε άλλο πρόγραμμα και σε άλλο κομπιούτερ και σε άλλο λειτουργικό σύστημα!
Βασικά, δύο πράγματα χρειάζονται:
 • o Βάλτε τα αρχεία εκεί που θέλετε. — Όπως ενδείκνυται γενικά όταν ο όγκος των αρχείων είναι μεγάλος, αντιγράψτε τα στη νέα θέση, βεβαιωθείτε ότι αντιγράφτηκαν σωστά και ότι όλα δουλεύουν εντάξει και μόνο τότε διαγράψτε τα από την παλιά θέση. Μην κάνετε κατευθείαν μεταφορά!
 • o Ανοίξτε τις προτιμήσεις του προγράμματος και δείξτε του την καινούργια θέση των αρχείων.
Αν εκτός από θέση θέλετε να αλλάξετε και πρόγραμμα/κομπιούτερ/ΛΣ, καλό είναι να έχετε κάπου μαζεμένα και τα αρχειάκια .torrent, για να μην τα ψάχνετε μετά ένα-ένα στο ίντερνετ (χωρίς αυτά το πρόγραμμα δεν θα βλέπει τί έχει στον φάκελο που του δείξατε). Πού βρίσκονται αυτά; Στα 2000/ΧP:
o μTorrent: πατήστε Winkey+R, γράψτε %appdata%\utorrent και χτυπήστε Enter
o Azureus: πατήστε Winkey+R, γράψτε %appdata%\azureus\torrents και χτυπήστε Enter
* Προώθησα την πόρτα στην IP, αλλά η IP αλλάζει κάθε φορά που ανοίγω το κομπιούτερ!
Αυτό είναι πρόβλημα! Τί συμβαίνει εδώ: Ο δρομολογητής δεν δίνει πάντα την ίδια εσωτερική IP στο κομπιούτερ. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι στο μεταξύ συνδέσατε μια άλλη συσκευή στο δίκτυο και την έδωσε εκεί την IP. Έτσι, ενώ έχετε ορίσει να στέλνει στην IP x ό,τι έρχεται για την πόρτα y, τώρα στην IP x είναι ένα άλλο κομπιούτερ ή δεν είναι τίποτα…
Δύο λύσεις υπάρχουν:
o Πείτε του DHCP Server του δρομολογητή να δίνει σταθερή IP στον Η/Υ που σας ενδιαφέρει. Αυτό δεν γίνεται σε όλους τους δρομολογητές — δείτε το εγχειρίδιο. Σε κάποιους γίνεται με εναλλακτικό firmware, π.χ. DD-WRT. Θα χρειαστεί να ξέρετε την MAC Address της κάρτας δικτύου του Υ/Η. Από Έναρξη/Start, Εκτέλεση/Run, γράψτε cmd, Enter, γράψτε ipconfig /all, Enter, και δείτε την Physical Address (δηλ. την ταυτότητα (μοναδική) μέσω της οποίας η κάρτα σας αναγνωρίζεται από άλλες συσκευές δικτύου). Μετά πείτε του δρομολογητή να δίνει πάντα την ίδια IP σ’ αυτή την κάρτα.
o Πείτε του Η/Υ να μην παίρνει αυτόματα IP (από τον DHCP Server του δρομολογητή) και δώστε του («καρφώστε του», όπως λέγεται συχνά) μια σταθερή διεύθυνση IP. Οδηγίες με εικόνες στο PortForward.com: How To setup a Static IP Address.

* Μου βγάζει το τάδε μήνυμα σφάλματος! Τί να κάνω;
Αντιγράψτε το μήνυμα όπως είναι (ή μέρος του, άμα είναι πολύ μεγάλο), πηγαίντε στο Google, προσθέστε και το όνομα του προγράμματος, π.χ., Azureus ή uTorrent, (το βήμα αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο) και κάντε αναζήτηση. Το πιθανότερο είναι να βρείτε λύση μέσα στα δέκα πρώτα αποτελέσματα. Αν δεν βγάλετε άκρη, ρωτήστε εδώ πέρα.
* Θέλω να επαναφέρω τις προεπιλεγμένες [default] ρυθμίσεις!
Είναι απλό. Στα Windows 2000/XP,
Azureus:
 • o Κλείστε τον Azureus
 • o Από Έναρξη/Start επιλέξτε Εκτέλεση/Run (ή πατήστε κατευθείαν Winkey+R), γράψτε %appdata%\azureus και χτυπήστε Enter — θα ανοίξει ένα παράθυρο του Windows Explorer
 • o Διαγράψτε δύο αρχεία: azureus.config και azureus.config.bak (και μόνο αυτά τα δύο)
 • o Ανοίξτε το πρόγραμμα και θα είναι σαν να ξεκινάει για πρώτη φορά (άμα δείτε ένα μήνυμα ότι την τελευταία φορά δεν τερμάτισε σωστά, μη δώσετε σημασία: απλά, βλέπει ότι λείπουν αυτά τα δύο αρχεία και νομίζει ότι καταστράφηκαν από ανώμαλο τερματισμό)
 • μTorrent:
 • o Κλείστε το μTorrent
 • o Από Έναρξη/Start επιλέξτε Εκτέλεση/Run (ή πατήστε κατευθείαν Winkey+R), γράψτε %appdata%\utorrent (προσοχή: είναι utorrent, όχι μtorrent) και χτυπήστε Enter — θα ανοίξει ένα παράθυρο του Windows Explorer
 • o Διαγράψτε δύο αρχεία: settings.dat και settings.dat.old (και μόνο αυτά τα δύο)
 • o Ανοίξτε το πρόγραμμα και θα είναι σαν να ξεκινάει για πρώτη φορά
*Τί είναι το TCPIP Patch; Το χρειάζομαι;
Προειδοποίηση: Το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και η λύση που αναφέρεται παρακάτω τροποποιεί ένα βασικό αρχείο συστήματος των Windows. Προσεγγίστε με προσοχή! και μόνο εφόσον: 1. έχετε ανεπίλυτα προβλήματα ταχύτητας και 2. βλέπετε μέσω του Event Viewer ότι το θέμα σας αφορά!
Το SP2 των XP και το SP1 Beta των 2003 εισήγαγαν όριο (10) στις ταυτόχρονες απόπειρες TCP συνδέσεων, προκειμένου «να περιοριστεί η ταχύτητα με την οποία κακόβουλα προγράμματα, όπως ιοί και σκουλήκια, μεταδίδονται προς μη μολυσμένους υπολογιστές». (Προσοχή: το όριο αφορά τις ταυτόχρονες απόπειρες, όχι τις ταυτόχρονες επιτυχημένες συνδέσεις, που μπορεί να είναι εκατοντάδες.) Για περισσότερα: Changes to Functionality in Microsoft Windows XP Service Pack 2: Part 2: Network Protection Technologies. Κάποια δικτυακά και διαδικτυακά προγράμματα ενδέχεται να επηρεάζονται από τον περιορισμό αυτό. Τα προγράμματα P2P είναι μεταξύ αυτών που ενδέχεται να επηρεάζονται.
Για να δείτε αν σας αφορά το θέμα, γράψτε eventvwr.msc στο Run/Εκτέλεση, Enter, και κοιτάξτε στο System για Events με αριθμό 4226. Αν είναι πολλά, σημαίνει ότι φτάνετε συχνά το όριο και ότι ενδέχεται να καθυστερεί το πρόγραμμα τόρρεντ και άλλα (δια)δικτυακά προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα. Για να αλλάξετε την κατάσταση χρειάζεται επέμβαση σε ένα αρχείο συστήματος των Windows, to TCPIP.SYS.
Κατεβάστε το διορθωτικό πρόγραμμα Event ID 4226 Patcher του LvlLord και μέσω αυτού ανεβάστε λίγο το όριο, π.χ. σε 50. Πριν κάνει τη διόρθωση, το Event ID 4226 Patcher φτιάχνει ένα αντίγραφο του αρχείου, ώστε να είναι δυνατή μετά η επαναφορά. Ωστόσο, λάβετε υπόψιν ότι η επέμβαση γίνεται σε ένα βασικό αρχείο συστήματος των Windows και ότι δεν αποκλείεται να έχετε επιπλοκές: δεν φέρουμε καμία ευθύνη! (Επίσης, κάποιες ενημερώσεις των Windows αντικαθιστούν το αρχείο και επαναφέρουν το όριο στο 10, οπότε θα χρειαστεί να ξαναεκτελέσετε το πρόγραμμα του LvlLord.)
Τώρα, αφού τα κάνατε όλ’ αυτά, είναι ώρα να σκαλίσετε λίγο και τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Και ο Azureus και το μTorrent έχουν εσωτερικό όριο 8, αναγκαστικά, λόγω του ορίου που εισήγαγε το SP2. Βάλτε το λίγο παραπάνω, π.χ., 16. Στον Azureus: Tools, Options, Connection, Advanced Network Settings, Max simultaneous outbound connection attempts. Στο μTorrent: Options, Preferences, Advanced, net.max_halfopen.
Αφού αλλάξετε και το εσωτερικό όριο του προγράμματος, είναι πιθανό τα τόρρεντ να ξεκινούν γρηγορότερα. Επίσης, ενδέχεται να δείτε καλύτερη συνολική ταχύτητα στις παρακάτω περιπτώσεις:
* Σχετικά γρήγορη σύνδεση
* Πολλά τόρρεντ που κατεβαίνουν ταυτόχρονα (5, 10, 50, 100 κοκ.)
* Τόρρεντ με ελάχιστους seeders και πολλούς leechers
* Τόρρεντ με αρχεία τεμαχισμένα σε πολλά μικρά κομμάτια (π.χ., 128kB) παρά σε λίγα και μεγάλα (π.χ., 4MB)
* Ταυτόχρονη λειτουργία πολλών προγραμμάτων που κάνουν όλα πολλές ταυτόχρονες απόπειρες TCP συνδέσεων
Και, να το πω άλλη μία φορά: όλ’ αυτά τα κόλπα μπορεί να μη σας αφορούν καθόλου και επίσης είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά στο σύστημά σας.
θέμα 2ο: Οδήγος
Βήμα 1ο Αφού κάναμε εγκατάσταση το μTorrent η αλλιώς uTorrent εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου (Οδηγός ταχύτητας). Μας ζητάει να κάνουμε test ταχύτητας το οποίο είναι προαιρετικό. Βάζουμε την ταχύτητα (προσοχή εδώ)UPLOAD της σύνδεσης μας π.χ 192klbps και επιλέγουμε θύρα από εδώ (που να μη χρησιμοποιείται
από άλλο πρόγραμμα) Καλο θα ηταν να χρησιμοποιηθει μια Port πανω απο την 30000 και να μην περιεχεται σε αυτην την λιστα. Αλλάξτε το port σύνδεσης του client από το default (6881 συνήθως) σε κάποιο άλλο όπως το 49153 γιατί το default είναι black-listed από πολλούς trackers.
Δείτε την εικόνα:
Σημείωση 1: Το σωστό αποτέλεσμα (αν έχετε επιλεγμένη τη σωστή θύρα), μπορείτε να το δείτε στο Utorrent αν ελέγξετε την ένδειξη αριστερά απο την ταχύτητα του download κάτω κάτω στο πρόγραμμα. Αν έχει γίνει σωστό άνοιγμα της θύρας η ένδειξη θα ειναι πράσινη, αλλιώς θα είναι κίτρινη ή κόκκινη που θα υποδηλώνει οτι υπάρχει πρόβλημα.
Σημείωση 2: (Port Foward) Οι χρήστες που έχουν router θα πρέπει να κάνουν την εξής διαδικασία για να τους εμφανίζεται η πράσινη ένδειξη:
1) Να επισκεφτούν αυτό το site, να επιλέξουν το router τους και να ορίσουν το σωστό port foward της port του Utorrent, απο τον router στην στατική IP του υπολογιστή τους.
2) Άνοιγμα της αντίστοιχης θύρας στο firewall του συστήματος. (Δείτε παραπανω)
Σημείωση 3:Μη κάνετε έλεγχο της θύρας τα στοιχεία που δίνει δεν είναι αληθινά.
Βήμα 2ο (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) Στη συνέχεια πάμε Επιλογές–>Ρυθμίσεις–>Γενικά και τσεκάρουμε την επιλογή Εμφάνιση ορίων ταχύτητας στη μπάρα κατάστασης όπως δείχνει η εικόνα:
Βήμα 3ο Πάμε στη καρτέλα Σύνδεση και ορίζουμε ως γενική μέγιστη ταχύτητα αποστολής την ταχύτητα ανεβάσματος της γραμμής μας .Δηλαδή διαιρούμαι την ταχύτητα UPLOAD με το 8 και από αυτο κρατάμαι το 80% π.χ.Η πρακτικη ταχυτητα upload μιας γραμμης 192kbps ειναι 18-20 kbyte/sec. Το 80% δηλαδη 18*0,8=14,4 με 20*0,8=16 kbyte/sec
Σιγουρευόμαστε ότι δεν είναι τσεκαρισμένο το εναλλακτική ταχύτητα αποστολής όταν δεν γίνεται λήψη (KB/s) και ότι το Ενεργοποίηση UpnP port mapping και το προσθήκη του μTorrent στις εξαιρέσεις του windows firewall (Windows XP SP2) είναι τσεκαρισμένα. Αναλυτικότερα στην εικόνα:
Σημείωση Η ενεργοποίηση του UpnP port mapping βοηθαει αυτους που εχουν router.Στους υπολοιπους ισως τους κιτρινισει η ενδειξη της συνδεσης..αν γινει κατι τετοιο πρεπει να απενεργοποιησουν αυτην την ρυθμιση και να τρεξουν παλι τον utorrent.
Βήμα 4ο Στη συνέχεια πάμε σην καρτέλα Bittorent και κάνουμε uncheck την επιλογή Χρήση και άλλων upload θέσεων αν το upload είναι 90%
Κρυπτογάφηση Πρωτοκόλλου–>Εξερχόμενες–>Ενεργοποιημένο
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!!: Απενεργοποιούμε το Ενεργοποίησε DHT και Ενεργοποίησε DHT για νέα torrents
Αναλυτικά στην εικόνα:
Σημείωση :Ενεργοποιηστε και τα δυο εαν κατεβαζετε απο ιδιωτικο Tracker, αλλιως τα Downloads και τα
Uploads δεν θα μετρηθουν σωστα στον Tracker.
Βήμα 5ο Πάμε στη καρτέλα Πρωχωρημένες.Εδω μπορουμε να κανουμε πολλα!! Καταρχην οπου γραφει True σημαινει ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και οπου False σημαινει ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.
1)Στο net.max_halfopen και ορίζουμε
την τιμή 50 και σιγουρεύουμαι ότι υπάρχει ένα αστέρι δίπλα στον αριθμό:
Σημείωση 1Τα half opened connections είναι τα connections που “διαπραγματεύονται” μεταφορά δεδομένων.
Τα established connections (ή σκέτα connections) είναι αυτά που μεταφέρουν δεδομένα.
Με “λίγα” half opened connections απλά αργεί (σε λεπτά) η γραμμή να κάνει established (άρα να κατεβάζει) όσα αντέχει.
Με παραπάνω half opened από όσα σηκώνει έκαστη γραμμή όμως, καταναλώνει συνέχεια πολλά connections για τη “διαπραγμάτευση” κ τις μένουν ελάχιστα connections για established ( real data download ), άρα κατεβάζει κ ελάχιστα.
Σημείωση 2 για χρήστες service pack 2:Το net_max_halfopen όσο και να το βάλετε στα XP SP2 δεν πρόκειται να δείτε διαφορά, παρα μόνο περίεργα error messages στο event viewer.
Δυστυχώς το SP2 περιορίζει τον μέγιστο αριθμό half-open connections στις 10! Γι αυτό κατεβάζουμε το patch-άκι του lvllord απο το www.lvllord.de και αυξάνουμε το όριο στις 50-100 συνδέσεις.
2)net.low_cpu:μειώνει την CPU-Usage λίγο.. όταν έχετε μια πολύ γρήγορη σύνδεση, μπορεί να κερδισετε ακόμα περισσότερη ταχύτητα, εάν απενεργοποιείτε αυτήν την τιμη.
3)net.wsaevents:είναι μια λύση, εάν έχετε τα προβλήματα με το firewall.Μειώστε αυτήν την τιμη ακριβώς περίπου μια μοναδα και ckeck τη διαφορά.
4)ipfilter.enable:ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ
Απενεργοποιείστε εαν θελετε να χρησιμοποιηστε το Peerguardian 2
(PeerGuardian 2 is Methlabsʼ premier IP blocker for Windows. With features like support for multiple lists, a list editor, automatic updates, and blocking all of IPv4 (TCP, UDP, ICMP, etc), PeerGuardian 2 is the safest and easiest way to protect your privacy on P2P. Plus, by integrating with Blocklist.org, lists are built custom just for you).
Εάν σας ενδιαφέρει να κρατήσετε μυστικές τις συνήθειες σας, κατεβάστε το peer guardian.Είνaι ειδικά για όσους χρησιμοποιούν εφαρμογές P2P κι όχι μόνο.Mπλοκαρει TCP/IP connections απο RIAA, MPAA, MediaForce, MediaDefender, BaySTP, Ranger, OverPeer, NetPD και αλλα.Οπιος θελει να το δοκιμασει βρισκεται εδω.
5)diskio.smart_hash:
To utorrent ελέγχει τα στοιχεία στη μνήμη σας (όταν είναι στο writebuffer), αντί να τα γραφει στον σκληρό.Αυτό μπορει να βοηθήσει στο να μειωθει το read-access (προ πάντων) όταν το download rate είναι πολύ υψηλό.
Με την παραπάνω διαδικασία πετυχαίνουμε max speed και max bandwidth
θέμα 3ο: ΣΧΟΛΙΑ
Μην ξεχνάτε ότι το BitTorrent είναι πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων. Τα αρχεία που κατεβάζουμε δεν τα παίρνουμε από έναν κεντρικό διακομιστή αλλά από τους δίσκους των απλών χρηστών: δίνουμε και παίρνουμε. Γι’ αυτό, μη σας νοιάζει μόνο το πόσο θα κατεβάσετε και πόσο γρήγορα θα το κατεβάζετε, αλλά να φροντίζετε να ανεβάζετε και λίγο. Απλά, μην κλείνετε το πρόγραμμα μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα, αλλά αφήστε το να ανεβάσει λίγη ώρα.
Καλό θα ήταν να βρείτε μια σελίδα torrent που να γίνεται βαθμολόγηση αυτών ώστε να μην τα κατεβάζεται κατεστραμμένα ή γενικά αλλοιωμένα.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons