Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Οδηγός Download ( Rapidshare & Internet Download Manager)

http://icons.iconarchive.com/icons/babasse/imod/256/Download-icon.png

Επειδή βλέπω ότι ρωτάνε πολλοί για το πώς μπορούν να κατεβάζουν αρχεία από το Rapidshare με Download Managers και ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνουν σ’αυτούς έχω ετοιμάσει έναν οδηγό ο οποίος απευθύνεται σε όσους έχουν Premium Account στο Rapidshare και χρησιμοποιούν για Download Manager τον Internet Download Manager (IDM).

* Καλό είναι να μην κάνουμε τις ενημερώσεις που μας προτείνει η εφαρμογή γιατί υπάρχει περίπτωση να κλειδώσει.

1) Ρυθμίσεις Rapidshare.

α) Η πρώτη ρύθμιση που πρέπει να κάνουμε εφόσον έχουμε Premium Αccount είναι να πάμε στο Site του Rapidshare και από το μενού Premium Zone να επιλέξουμε Premium-Zone Login.


β) Κάνουμε Login και από το παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε στο κουμπάκι Options.


γ) Στο επόμενο παράθυρο τσεκάρουμε το κουτάκι που γράφει : Direct – downloads και πατάμε Save για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγες. Αυτό το κάνουμε για να πάνε τα Link μας κατευθείαν στον IDM χωρίς να εμφανίζεται η οθόνη του Rapidshare.


2) Χρήση του Internet Download Manager (IDM).

Ο IDM είναι ένας ισχυρός Download Manager με εύχρηστο περιβάλλον και πολλές δυνατότητες οι οποίες μας απαλλάσσουν από χρονοβόρες διαδικασίες. Συνεργάζεται άψογα με όλους τους γνωστούς και μή Browsers (Internet Explorer. Mozilla Firefox, Opera, Flock κ.α).

* Κάποιοι Browsers έχουν δικούς τους ενσωματωμένους Download Managers και τους χρησιμοποιούν σαν προεπιλεγμένους (π.χ Opera). Για να κάνουμε προεπιλεγμένο τον IDM θα πρέπει να κάνουμε την εξής ρύθμιση : Ανοίγουμε τον IDM και πατάμε στο κουμπάκι Options, στην πρώτη καρτέλα (General) του παράθυρου που θα ανοίξει επιλέγουμε Use Advanced Browser Idegration στην συνέχεια η εφαρμογή θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας.


α) Επιλογή & Αποστολή μεμονωμένων Link στον IDM.

Για να επιλέξουμε μεμονωμένα Link προς Download με τον IDM (κάθε Link ξεχωριστά) απλά κάνουμε αριστερό κλικ πάνω τους. Αν έχουμε κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις που αναφέραμε πιο πάνω τότε με το κλικ που θα κάνουμε πάνω σε κάθε Link θα εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο το οποίο θα μας ρωτάει αν θέλουμε να ξεκινίσει το Download << Τώρα >> (Start Download) ή << Αργότερα >> (Download Later).β) Επιλογή & Αποστολή πολλών Link στον IDM τα οποία είναι σε κώδικα.
Αν θέλουμε να επιλέξουμε για Download από μια ιστοσελίδα πολλά Link τα οποία είναι σε κώδικα, τότε θα πρέπει να τα επιλέξουμε και μετά να κάνουμε δεξί κλικ πάνω τους, από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε Download With IDM.

* Λειτουργεί μόνο με Internet Explorer και Mozilla Firefox

γ) Επιλογή πολλών Link τα οποία δεν είναι σε κώδικα με την βοήθεια του Notepad.

Όσα Link δεν είναι σε κώδικα μπορούμε να τα επιλέξουμε και να τα αντιγράψουμε σε ένα νέο αρχείο του Notepad. Στην συνέχεια ανοίγουμε τον IDM και από το μενού Tasks επιλέγουμε Import ---> From Text File. Βρίσκουμε το αρχείο που δημιουργήσαμε και το ανοίγουμε για να εισαχθούν στον IDM τα Link που περιέχει.


* Προσόχη !!! Υπάρχουν Link τα οποία δεν εμφανίζονται ολόκληρα ( π.χ "http://rapidshare.com/files/45397242.....tainia1.ra τα οποία μας καθιστούν αδύνατη την χρήση του Notepad. Για να καταλάβετε τι εννοώ το παραπανω Link αν προσέξετε είναι σε συντομογραφία (45397242.....tainia1.ra, αυτό το καταλαβαίνουμε απο τις τελείες που υπάρχουν μεσα στο Link. Το αποτέλεσμα αν τα επιλέξετε προς Download με το Notepad θα είναι να σας τα κατεβάσει σαν Html Files αντί για Zip Files.
Στην περίπτωση αυτή τα επιλέγουμε ένα ένα κάνωντας κλικ πάνω τους. Εάν είναι πάρα πολλά τότε χρησιμοποιούμε το Grabber (Βήμα στ).
δ) Τερματισμός Υπολογιστή μετά το τέλος του Download.

Αν θέλουμε να κλείνει ο υπολογιστής μόνος του όταν τελειώνει το Download θα πρέπει να πατήσουμε στο κουμπάκι Scheduler (Το εικονίδιο με το Ρολόι) και από την πρώτη καρτέλα του παραθύρου που θα ανοίξει επιλέγουμε στο κάτω μέρος Turn Off Computer When Down.

* Για να είναι εφικτός ο τερματισμός θα πρέπει να ξεκινήσουμε το Download από το κουμπί Start Queue (Δεξιά από το Ρολόι).


ε) Αριθμός αρχείων που θα κατεβάζουμε ταυτόχρονα.

Για να ρυθμίσουμε πόσα αρχεία θα κατεβάζουμε ταυτόχρονα, ανοίγουμε τον IDM και πατάμε στο κουμπί Scheduler. Αυτήν την φορά επιλέγουμε Files In The Queue (Την δεύτερη καρτέλα από το παράθυρο που θα ανοίξει). Μπορούμε να επιλέξουμε από 1 έως 100.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons