Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Tips and Tricks : Πώς θα κρατήσουμε το σύστημα μας καθαρό από ιούς!

http://malwareresearchgroup.com/wp-content/uploads/2010/09/Virus.jpg
Όλοι μας κάποια στιγμή έχει τύχει να κολλήσουμε κάποιον ιό και να φτάσουμε στο σημείο του format προκειμένου να τον βγάλουμε απόν το pc μας.Με ποιούς τρόπους όμως κολλάμε ιούς και πώς μπορούμε να τους κρατήσουμε μακριά από τον υπολογιστή μας?
Email
Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που μπορεί ένας υπολογιστής να κολλήσει ιό είναι μέσω Email.Γι’αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τα spam.Πώς θα το κάνουμε αυτό?Ανοίγοντας μόνο τα email που προέρχονται από την λίστα επαφών μας και αυτά που προέρχονται από προέλευση την οποία γνωρίζουμε.Ακόμη δεν θα πρέπει να κάνουμε κλικ σε links τα οποία δεν γνωρίζουμε και προέρχονται από διευθύνσεις email άγνωστες.
USB drives
Ένας άλλος τρόπος μετάδοσης των ιών είναι μέσω των usb sticks.Γι’αυτό κάθε φορά που θέλουμε να αντιγράψουμε δεδομένα από ένα usb stick θα πρέπει πρώτα να κάνουμε ένα virus scan για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περιέχει κάποιον ιό.Επίσης η πιο ασφαλής μέθοδος για να ανοίξουμε το usb stick μας είναι μ δεξί κλικ και άνοιγμα και όχι με διπλό κλικ.
Internet
Όπως γνωρίζουμε το Internet είναι η κύρια πηγή πολλών κακόβουλων προγραμμάτων όπως virus,worms,trojans κτλ.Οπότε θα πρέπει καθώς κάνουμε browsing στο Internet να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα στα παράθυρα pop ups.Πολλές φορές θα δούμε pop ups που θα μας λένε ότι κερδίσαμε κάποιο βραβείο ή διάφορα άλλα μηνύματα.Δεν θα πρέπει λοιπόν ποτέ να κάνουμε κλικ σε αυτά τα pop up και ακόμα αν έχουμε και κάποιον pop up blocker θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά αυτά παράθυρα.
Search engines
Σχεδόν κάθε χρήστης πλέον χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζητήσης για να εντοπίσει ιστοσελίδες.Άρα είναι προφανές ότι στα αποτελέσματα αυτών των αναζητήσεων θα βρίσκονται και κακόβουλες ιστοσελίδες.Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτές τις ιστοσελίδες μπορούμε να κατεβάσουμε το AVG Link Scanner το οποίο είναι ένα freeware πρόγραμμα που τσεκάρει τα links προτού εισέλθουμε στην ιστοσελίδα.
Email Attachments
Δεν θα πρέπει ποτέ να ανοίγουμε attachments από email που δεν γνωρίζουμε και πάντα θα πρέπει να κάνουμε scan στο attachment πριν το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.
Patches
Πάντα θα πρέπει να έχουμε το λειτουργικό μας ενημερωμένο με τα τελευταία patches καθώς και ο browser που χρησιμοποιούμε να είναι η τελευταία έκδοση και να έχει ενημερωθεί με τα τελευταία fixes.Έτσι θα κλείσουμε κάποιες τρύπες στο λογισμικό μας.
Κατέβασμα αρχείων
Όταν κατεβάζουμε αρχεία από warez forums,torrents,p2p (όπως limewire κτλ) θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ειδικότερα με τα .exe αρχεία τα οποία δεν θα πρέπει να τα τρέχουμε αν δεν τα σκανάρουμε με το antivirus που διαθέτουμε.
Ιστοσελίδες με Serials και cracks
Είναι επίσης σημαντικό να μην επισκεπτόμαστε ιστοσελίδες που περιέχουν warez,serials και cracks προγραμμάτων καθότι είναι βέβαιο ότι θα περιέχουν αρκετά spywares και ιούς.
MS Outlook
Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Outlook για να πέρνουν τα email τους.Όμως το Outlook είναι ένα πρόγραμμα ευάλωτο σε worms οπότε εκτός αν έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό antivirus.Η καλύτερη λύση πάντως είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα web based πρόγραμμα για να παίρνουμε τα email μας όπως hotmail,yahoo κτλ. 
Antivirus
Όσο πιο ενημερωμένο είναι ένα antivirus τόσο πιο καλύτερη ασφάλεια θα μας παρέχει.Επίσης θα πρέπει να κάνουμε και το λεγόμενο full system scan κατά διαστήματα.Ακόμη τα περισσότερα antivirus πλέον παρέχουν προστασία σε πραγματικό χρόνο αυτόματα και θα πρέπει αυτήν η δυνατότητα να είναι ενεργοποιημένη.
Antispyware
Εκτός από το antivirus θα χρειαστούμε και ένα καλό antispyware (ms antispyware,spybot) προκειμένου να έχουμε προστασία από τα spyware και malware.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons