Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Πρόσβαση στα 25Gbyte του SkyDrive σαν να ήταν σκληρός δίσκος


skydrive explorer Πρόσβαση στα 25Gbyte του SkyDrive σαν να ήταν σκληρός δίσκος
Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο Web, με εξίσου διαφορετική φιλοσοφία και τρόπο χρήσης. Πρόσβαση μέσα απο τον browser (Internet Explorer, Firefox κλπ), περιορισμός μεγέθους αρχείου, πρόσβαση με ειδικό software και κάποιες ικανότητες διαμοιρασμού των περιεχομένων.
Μια απο αυτές τις υπηρεσίες, έρχεται απο την Microsoft και ονομάζεται SkyDrive. Διαθέτει 25Gbyte δωρεάν χώρο αποθήκευσης για κάθε λογαριασμό χρήστη Windows Live υπηρεσιών. Άρα, όποιος έχει Messenger, έχει και αυτή την υπηρεσία.
Ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει φακέλους, να αποθηκεύσει αρχεία και τελικά να μοιραστεί όποια επιθυμεί, με φίλους και συνεργάτες του. Ο περιορισμός του SkyDrive είναι πως η όλη διαχείριση του online δίσκου, γίνεται απο τον browser, κάτι που περιορίζει την ευχρηστία της υπηρεσίας.
Η λύση, έρχεται απο δύο λογισμικά, το Gladinet και το SkyDrive Explorer. Αν και οι δυο εφαρμογές φροντίζουν να δημιουργήσουν εναν «εικονικό» σκληρό δίσκο στο PC μας ο οποίος «βλέπει» τον online αποθηκευτικό μας χώρο, η δεύτερη αφορά αποκλειστικά στο SkyDrive και είναι ελαφρύτερη σε απαιτήσεις και resources. Η πρώτη, είναι μια πολυ ποιο ολοκληρωμένη λύση με πρόσβαση σε πληθώρα online storage υπηρεσιών, με το τίμημα όμως της δυσκολίας ρύθμισης και των σχετικά ανεβασμένων απαιτήσεων σε μνήμη.
Έχοντας δοκιμάσει και τις δυο λύσεις, προτείνω ανεπιφύλακτα τη λύση του δωρεάν SkyDrive Explorer.
Η εγκατάσταση είναι υποδειγματικά απλή. Μετά την πρώτη εκτέλεση του προγράμματος, θα σας ζητηθεί να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Windows Live (Messenger). Αυτό ήταν! Πλέον, στο εικονίδιο My Computer (Ο Υπολογιστής μου) εκτός των δικών σας σκληρών δίσκων θα δείτε και το νέο εικονίδιο του SkyDrive σας.
Με διπλό κλικ, μπορείτε να προσθέσετε αρχεία, να διαγράψετε, να δημιουργήσετε φακέλους και… οτιδήποτε θα μπορούσατε να κάνετε και στον δικό σας «φυσικό» δίσκο. Μια τελευταία ιδιαίτερα εξυπηρετική λειτουργία, είναι πως με δεξί κλικ σε κάποιο φάκελο ή μεμονωμένο αρχείο του SkyDrive σας, σας δίνεται σαν επιλογή το «Copy URL to the clipboard«. Κάνοντας Paste (Επικόλληση) αυτή τη διεύθυνση οπουδήποτε, όπως σε ενα chat ή σε ενα email, μπορείτε να οδηγήσετε στο ανάλογο αρχείο τον συνομιλητή σας.
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons