Καθημερινά πρέπει να θυμόμαστε, διάφορους κωδικούς πρόσβασης. Χρειάζόμαστε ένα κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στα Windows, τα e-mail σας, FTP, PIN,για  λογαριασμούς που διαθέτουμε σε διάφορες  ιστοσελίδες και…
ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, γιατί αν χρησιμοποιείτε μόνο έναν κωδικό και κάποιος  τον “ανακαλύψει”, τότε έχετε πρόβλημα, αφού θα αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα ή ακόμη και χρήματα.

Η λύση βρίσκεται στο KeePass, ένα ελεύθερο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών. Μπορείτε να βάλετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας σε μία βάση δεδομένων, η οποία είναι κλειδωμένη με ένα κύριο κλειδί ή ένα κλειδί αρχείο. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε έιναι τον ένα κύριο κωδικό πρόσβασης ή να επιλέξτε το αρχείο κλειδί για να ξεκλειδώσετε την βάση σας. Οι βάσεις δεδομένων είναι κρυπτογραφημένες χρησιμοποιώντας τους καλύτερους και πιο ασφαλής, αλγορίθμους κρυπτογράφησης που σήμερα είναι γνωστοί (AES και Twofish).
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και portable (KeePass Portable), η οποία δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορείτε να την έχετε συνέχεια μαζί σας σε ένα usb.

Δοκιμασέ το ΕΔΩ