Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

Πολλές ADSL σε ένα δίκτυο Windows με τη χρήση του WinGate

http://fc09.deviantart.net/fs46/f/2009/178/4/b/Windows_Wallpaper_Collage_by_dberm22.jpg

Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως μπορούμε να έχουμε 2 ή και παραπάνω συνδέσεις Internet στα PC στο δίκτυό μας.

Προϋποθέσεις:
2 ή και παραπάνω συνδέσεις
1 PC το οποίο θα τρέχει το Wingate και θα κάνει όλη τη δρομολόγηση, θα πρέπει να έχει δηλαδή από 2 και πάνω τρόπους σύνδεσης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ ένα PC με 1 ethernet που συνδέεται σε ένα Speedtouch 585 (1η σύνδεση Vivodi 1mbit), 1 wireless(onboard Realtek RTL8187) η οποία κάνει σύνδεση σε router Microcom με σύνδεση Otenet 1mbit και μια Linksys Wireless-G που συνδέεται σε ένα WAG200 Linksys Router με Otenet 1mbit.

Καταρχήν κάθε router είναι σε διαφορετική IP. Στην δικιά μου περίπτωση ισχύουν τα εξής
1. Speedtouch 585i --------> 192.168.1.254
2. Microcom --------> 192.168.1.1
3. Linksys WAG200G -------> 192.168.1.2

Την Ethernet την έχω με σταθερό IP πάνω στο Speedtouch για λόγους εσωτερικού LAN.. τις άλλες 2 Wireless τις έχω να πέρνουν αυτόματα IP η κάθε μια από το router που συνδέεται με wireless.(Πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκείψει είναι να έχουνε 2 ή και παραπάνω router την ίδια IP και τα windows θα διαμαρτυρηθούν αλλά αυτό είναι εικονικό και αγνοήστε το μιας και το Wingate δεν έχει πρόβλημα με αυτό).

Εγκαθιστούμε το Wingate, εγώ συγκεκριμένα έχω την έκδοση 6.2.0 Build 1121

Εφόσον όλα πάνε καλά και έχουμε κάνει σύνδεση και με τα 3 θα έχουμε στη καρτέλα στο Network and sharing Center (χρισιμοποιώ Vista Ultimate) 3 συνδέσεις οι οποίες και οι 3 θα λένε πως έχουν access Local & Internet.(Συνημμένη εικόνα 1)

Ανοίγουμε το Wingate και πάμε στο Services και κάνουμε properties στο Socks Proxy Server .
Φροντίζουμε η πόρτα του Socks Proxy Server να είναι η 1080.
Στη ρύθμιση bindings αφήνουμε το any adapter.
Στη ρύθμιση Gateways βάζουμε και τα gateways που έχουμε από τις 2 ή και παραπάνω κάρτες δικτύου που έχει το PC μας. Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχω την ethernet και τις 2 wireless. Σημαντικό εδώ είναι να διαλέξουμε το Use All Specified Connections in Rotation αν θέλουμε να πάρουμε το άθροισμα όλων των γραμμών Internet μαζί.
Στη policies βάζουμε Everyone Unrestricted rights εκτός αν θέλουμε να ελέγξουμε στο τοπικό lan μας ποια μηχανήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Wingate για να έχουν Internet.

Πατάμε ΟΚ και κάνουμε ακριβώς τα ίδια στο service www Proxy server με μόνη διαφορά η πόρτα να είναι η 8080.

Είμαστε πλέον έτοιμοι.
Στον IE ή στον Firefox πάμε στις ρυθμίσεις και βάζουμε Manual Proxy Configuration και δηλώνουμε σαν Proxy Server το PC που έχει το wingate και πόρτα την 8080, επίσης πατάμε το use this proxy server for all protocols.

Στο μtorrent (αυτό χρησιμοποιώ για torrent) πάμε στις ρυθμίσεις και στο Connection διαλέγουμε proxy server Socks 4... Ip βαζουμε το ip του Wingate μηχανήματος και πόρτα βάζουμε 1080. Επίσης τσεκάρουμε το Use Proxy Server for peer to peer connections.


Επίλογος.
Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα είτε router είτε software το οποίο θα ενώσει πραγματικά 2 ή και παραπάνω γραμμές με διαφορετικούς providers και διαφορετικά gateways, αυτό που κάνουν όλα είναι να μοιράζουν τα requests για Internet μια στη μια σύνδεση και μια στην άλλη. Ο μόνος πραγματικός τρόπος πραγματικού teaming είναι να έχουμε 2 γραμμές από τον ίδιο provider και επίσης ο provider να το υποστηρίζει.
Το σύστημα που παραθέτω δουλεύει τέλεια σε torrent και όταν κατεβάζετε με κάποιον download accelerator που όταν κατεβάζει ένα αρχείο κάνει πολλές συνδέσεις με τον server που το πέρνει. Όλη του η φιλοσοφία στοιρίζετε στις πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις τις οποίες το wingate μια ριχνει στη μια ADSL μια στην άλλη κ.ο.κ.

Έχω ποιάσει πάρα πολλές φορές στο μtorrent 300k/sec download που είναι το maximum των 3 1mbit γραμμών μαζί και συνήθως είμαι minimum 200+, τα ίδια ισχύουν σε κατεβάσματα με το getright. Φυσικά αν έχετε μεγαλύτερες γραμμές το άθροισμα μεγαλώνει και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα CPU στο μηχάνημα που έχει το WINGATE μιας και με full speed μου τρώει maximum 1-2%CPU.


To sinkekrimeno oghgo ton egrapse o user: BlueChris


Κατεβάστε το WinGate εδώ:

WinGate V6.2.0 Build 1121


WinGate Proxy Server is a sophisticated integrated Internet gateway and communications server designed to meet the control, security and communications needs of today's businesses. In addition to a comprehensive range of features, WinGate Proxy Server's license options provide you the flexibility to match your needs to your budget, whether you need to manage an enterprise, small business, or home network.

Key Functions

WinGate Proxy Server allows you to:

* Provide secure and managed Internet access for your entire network via a single or multiple shared internet connections
* Enforce advanced and flexible access-control and acceptable use policies
* Monitor usage in real time, and maintain per-user and per-service audit logs.
* Stop viruses, spam and inappropriate content from entering your network
* Provide comprehensive internet and intranet email services.
* Protect your servers from internal or external threats.
* Improve network performance and responsiveness with web and DNS caching
* Ease administration burdens on your internal networks.

Key Benefits

Using WinGate Proxy Server to actively manage the use of your Internet and network resources can provide many benefits, including:

* Improved Employee productivity through reduced time wastage
* Reduced time and resources required to maintain network integrity
* Reduced Employer liabilities
* Improved efficiency, responsiveness and reliability of network access

WinGate Proxy Server administration console
Internet Sharing

WinGate Proxy Server will share most types of Internet connection, allowing multiple users to simultaneously surf the web, retrieve their email, or use other internet programs, as if they were directly connected to the Internet. Whether it is a simple dialup modem or high speed fibre, WinGate Proxy Server can help to make the most out of the connection. WinGate Proxy Server supports a wide variety of Internet protocols, allowing applications such as Web browsers, messaging software, FTP and SSL. WinGate Proxy Server also supports DirectPlay Internet games and Real Time Streaming Audio/Video.
Control Internet Access

With WinGate Proxy Server's user database and policies, administrators can limit and control user access to the Internet. With logging, auditing, and a real time activity and history viewer, detailed records of user activities can be easily examined. This makes WinGate Proxy Server ideal for companies, schools, Internet cafes or any environment where Internet access needs to be monitored closely.
Built-in Security

WinGate Proxy Server comes with a built-in packet-inspecting firewall. Your network safety can be further enhanced with optional plug-in components, available seperately, which will scan incoming data for viruses, or filter out inappropriate content in web traffic.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΩΝΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΣΑΣ.ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, και γλυτώστε από κάθε ειδους καταστροφές.
http://cultofmac.cultofmaccom.netdna-cdn.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/09/Disk-Utility.jpg
Oλοι μας,αρχαριοι αλλα και εμπειροι χρηστες εχουμε παθει καποια ''καταστροφη'' εστω και μια φορα ,ειτε προσεχουμε ειτε δεν προσεχουμε,ειτε εχουμε καλα antivirus και καλα ups ειτε οχι,ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα συναντησουμε ενα μεγαλο προβλημα με πιθανη απωλεια των αρχειων μας και του λειτουργικου μας και αρκετο χρονο για να φερουμε παλι απ την αρχη το συστημα μας οπως το ειχαμε.
η λυση των buck ups ειναι καλη αλλα πολλα προγραμματα κωδικοποιουν τα dvds και πολλες φορες δεν βγαινει ακρη,ή δεν διαβαζονται,εδω θα δουμε πως υπαρχει ενας πιο ευκολος και απλος τροπος επειτα απο οποιαδηποτε καταστροφη να μπορουμε σε χρονο ρεκορ ,να εχουμε το συστημα μας οπως πριν μερικα λεπτα που καταστραφηκε και να συνεχισουμε σαν να μην συνεβη τιποτα.

Tο μονο που χρειαζομαστε ειναι το προγραμμα acronis true image,και εναν δευτερο σκληρο δισκο.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ
ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ

*****ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ BOOT MENU,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ,ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ PRIMARY ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ,ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ SECONTARY ΟΜΩΣ ΤΟ PC ΘΑ BOOTΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.


ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ

 Reduced: 77% of original size [ 1246 x 751 ] - Click to view full imageΤΕΛΟΣ

 Reduced: 81% of original size [ 1185 x 656 ] - Click to view full image


ετσι οτι και αν γινει βαζουμε τον κλωνοποιμενο δισκο μας επανω,κανουμε παλι και εναν κλωνο τον ''χαλασμενο'' και ετσι εχουμε παλι δυο ετοιμους δισκους.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Οδηγός Download ( Rapidshare & Internet Download Manager)

http://icons.iconarchive.com/icons/babasse/imod/256/Download-icon.png

Επειδή βλέπω ότι ρωτάνε πολλοί για το πώς μπορούν να κατεβάζουν αρχεία από το Rapidshare με Download Managers και ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνουν σ’αυτούς έχω ετοιμάσει έναν οδηγό ο οποίος απευθύνεται σε όσους έχουν Premium Account στο Rapidshare και χρησιμοποιούν για Download Manager τον Internet Download Manager (IDM).

* Καλό είναι να μην κάνουμε τις ενημερώσεις που μας προτείνει η εφαρμογή γιατί υπάρχει περίπτωση να κλειδώσει.

1) Ρυθμίσεις Rapidshare.

α) Η πρώτη ρύθμιση που πρέπει να κάνουμε εφόσον έχουμε Premium Αccount είναι να πάμε στο Site του Rapidshare και από το μενού Premium Zone να επιλέξουμε Premium-Zone Login.


β) Κάνουμε Login και από το παράθυρο που θα ανοίξει πατάμε στο κουμπάκι Options.


γ) Στο επόμενο παράθυρο τσεκάρουμε το κουτάκι που γράφει : Direct – downloads και πατάμε Save για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγες. Αυτό το κάνουμε για να πάνε τα Link μας κατευθείαν στον IDM χωρίς να εμφανίζεται η οθόνη του Rapidshare.


2) Χρήση του Internet Download Manager (IDM).

Ο IDM είναι ένας ισχυρός Download Manager με εύχρηστο περιβάλλον και πολλές δυνατότητες οι οποίες μας απαλλάσσουν από χρονοβόρες διαδικασίες. Συνεργάζεται άψογα με όλους τους γνωστούς και μή Browsers (Internet Explorer. Mozilla Firefox, Opera, Flock κ.α).

* Κάποιοι Browsers έχουν δικούς τους ενσωματωμένους Download Managers και τους χρησιμοποιούν σαν προεπιλεγμένους (π.χ Opera). Για να κάνουμε προεπιλεγμένο τον IDM θα πρέπει να κάνουμε την εξής ρύθμιση : Ανοίγουμε τον IDM και πατάμε στο κουμπάκι Options, στην πρώτη καρτέλα (General) του παράθυρου που θα ανοίξει επιλέγουμε Use Advanced Browser Idegration στην συνέχεια η εφαρμογή θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας.


α) Επιλογή & Αποστολή μεμονωμένων Link στον IDM.

Για να επιλέξουμε μεμονωμένα Link προς Download με τον IDM (κάθε Link ξεχωριστά) απλά κάνουμε αριστερό κλικ πάνω τους. Αν έχουμε κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις που αναφέραμε πιο πάνω τότε με το κλικ που θα κάνουμε πάνω σε κάθε Link θα εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο το οποίο θα μας ρωτάει αν θέλουμε να ξεκινίσει το Download << Τώρα >> (Start Download) ή << Αργότερα >> (Download Later).β) Επιλογή & Αποστολή πολλών Link στον IDM τα οποία είναι σε κώδικα.
Αν θέλουμε να επιλέξουμε για Download από μια ιστοσελίδα πολλά Link τα οποία είναι σε κώδικα, τότε θα πρέπει να τα επιλέξουμε και μετά να κάνουμε δεξί κλικ πάνω τους, από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε Download With IDM.

* Λειτουργεί μόνο με Internet Explorer και Mozilla Firefox

γ) Επιλογή πολλών Link τα οποία δεν είναι σε κώδικα με την βοήθεια του Notepad.

Όσα Link δεν είναι σε κώδικα μπορούμε να τα επιλέξουμε και να τα αντιγράψουμε σε ένα νέο αρχείο του Notepad. Στην συνέχεια ανοίγουμε τον IDM και από το μενού Tasks επιλέγουμε Import ---> From Text File. Βρίσκουμε το αρχείο που δημιουργήσαμε και το ανοίγουμε για να εισαχθούν στον IDM τα Link που περιέχει.


* Προσόχη !!! Υπάρχουν Link τα οποία δεν εμφανίζονται ολόκληρα ( π.χ "http://rapidshare.com/files/45397242.....tainia1.ra τα οποία μας καθιστούν αδύνατη την χρήση του Notepad. Για να καταλάβετε τι εννοώ το παραπανω Link αν προσέξετε είναι σε συντομογραφία (45397242.....tainia1.ra, αυτό το καταλαβαίνουμε απο τις τελείες που υπάρχουν μεσα στο Link. Το αποτέλεσμα αν τα επιλέξετε προς Download με το Notepad θα είναι να σας τα κατεβάσει σαν Html Files αντί για Zip Files.
Στην περίπτωση αυτή τα επιλέγουμε ένα ένα κάνωντας κλικ πάνω τους. Εάν είναι πάρα πολλά τότε χρησιμοποιούμε το Grabber (Βήμα στ).
δ) Τερματισμός Υπολογιστή μετά το τέλος του Download.

Αν θέλουμε να κλείνει ο υπολογιστής μόνος του όταν τελειώνει το Download θα πρέπει να πατήσουμε στο κουμπάκι Scheduler (Το εικονίδιο με το Ρολόι) και από την πρώτη καρτέλα του παραθύρου που θα ανοίξει επιλέγουμε στο κάτω μέρος Turn Off Computer When Down.

* Για να είναι εφικτός ο τερματισμός θα πρέπει να ξεκινήσουμε το Download από το κουμπί Start Queue (Δεξιά από το Ρολόι).


ε) Αριθμός αρχείων που θα κατεβάζουμε ταυτόχρονα.

Για να ρυθμίσουμε πόσα αρχεία θα κατεβάζουμε ταυτόχρονα, ανοίγουμε τον IDM και πατάμε στο κουμπί Scheduler. Αυτήν την φορά επιλέγουμε Files In The Queue (Την δεύτερη καρτέλα από το παράθυρο που θα ανοίξει). Μπορούμε να επιλέξουμε από 1 έως 100.

Αναλυτικές Οδηγίες Εγκατάστασης TeamViewer

http://www.psdgraphics.com/file/settings-icon.jpg

1)Κατεβάστε το TeamViewer από τη διεύθυνση:

2. Κάντε διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο της εγκατάστασης του Team Viewer, επιλέξτε «Run» και «Next».


3. Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης του προγράμματος, τσεκάροντας το κουμπί «I accept the terms of the License Agreement» και πατήστε «Next».


4. Εάν εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα από το Firewall των Windows, πατήστε την επιλογή «Unblock» (για αγγλικά Windows) ή αντίστοιχα «Άρση αποκλεισμού» (για ελληνικά Windows).


5. Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο περιέχει ένα ID και ένα Password, όπως το παρακάτω:
Αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο του TeamViewer, επικοινωνείτε μαζί μας και μας δίνετε το ID και το Password που αναγράφονται στο παραπάνω παράθυρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε από κοινού τον υπολογιστή σας.

Σημειώνεται ότι, αφενός, λόγω της ύπαρξης των ID και Password, μόνο τα άτομα που γνωρίζουν τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας. Αφετέρου, η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο εφόσον το πρόγραμμα TeamViewer τρέχει στον υπολογιστή σας. Εάν το πρόγραμμα κλείσει, αποκλείεται και η δυνατότητα σύνδεσης στον υπολογιστή σας. Επίσης, κάθε φορά που ξεκινάει το Team Viewer από την αρχή, το Password αλλάζει, οπότε δεν μπορεί κάποιος να έχει μόνιμη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

10 απλοι τροποι για να τεσταρουμε το ADSL MODEM μας!

http://www.agfibertechnology.com/wp-content/uploads/2010/12/wireless-router-icon.jpg
μααννννν χαθικε το wan ip τωρα?????? και το adsl status κοκινο ελεοςςςςςςς

ηηηηηηηηηη

μα αφου ολα αναβουν γιατι δεν εχω ιντερνετ??καταρχην μη σας πιανει πανικος υπαρχουν πολλες φορες λυσεις και αλλα τοσα προβληματακια εκει που δεν το φανταζεστε

το ξερω οτι κανονικα πρεπι να τα βαλω ανα κατηγοριες hardware kai software probs αλλα εγω προτιμω να σας τα πω οπως εγω κανω απο προσωπικη μου εμπειρια

1) βγαλτε το ρευμα απο το modem σας για 10 λεπτα (ξερεις και αυτο καμια φορα υπερθερμενεται)
2) αν εχει κουμπι reset αφου ξαναβαλεις το ρευμα πατησε το να κανει ξανα διαδικασια εκκινισης
3) να εχεις παντα το τελευταιο firmware update modem δεν τα βγαζουν τυχαια ολο και κατι διορθωνουν
4) αλαξε το καλωδιο δυκτιου που συνδεει το modem με το pc μερικες φορες το καλωδιο ειτε ειναι λιγο στραβωμενο ειτε πολυ και δεν μπορει να μεταδωσει σημα και αυτο γινετε στα καλα του καθουμενου
5) προλιπτικα αλαξε μια καρτα δυκτιου στο pc αν εχεις ον board καρτα εισαι ο υπαριθμον ενα να παθεις προβλημα στην καρτα και να μην παρεις χαμπαρι τιποτα
6) κλεισε το firewall winodows πολλες φορες για καποιο λογο μπλοκαρει απο συνδεσεις μεταξυ 2 pc δυκτιο μεχρι το ιδιο το δυκτιο
7)αν εχεις firewall extra ειδικα το zone alarm βγαλε το και δοκιμασε να δεις αν εποικινωνει με το ιντερνετ
8) ξανακανε εγκατασταση του οδηγους της καρτας δυκτιου και modem(αν η συνδεση σου ειναι usb και
μονο )και κανε ξανα setup την συνδεση με το ινερνετ
9) να προτιμας συνδεση δυκτιου με ethernet και οχι usb (λογω πορων και διαμεταγωγης)
10) πηγενε στο εναρξη>προγραμματα>βοηθηματα>γραμμη εντολων και γραψε ping www.(ονομα του provider σου).com να δεις αν εχεις εποικινωνια


αυτα πριν παρετε το 121 και δηλωσετε βλαβη

Δημιουργία Homegroup στα Windows 7

http://www.countrecorder.com/tech_support_icon_on_computer.jpg
Η δημιουργία δικτύου και ο διαμοιρασμός αρχείων στα Windows 7 είναι εύκολη υπόθεση. Τόσο εύκολη που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα μόλις βήματα. Δείτε πως μπορείτε να μοιραστείτε φακέλους, εκτυπωτές και media χρησιμοποιώντας εναν απλό κωδικό.Πατήστε στο εικονίδιο δικτύου των Windows 7 και επιλέξτε το Network & Sharing Center. Οι ρυθμίσεις Home Network βρίσκονται μπροστά σας. Στο δεξιά μέρος του παραθύρου θα δείτε τη λέξη HomeGroup και δίπλα το Ready to Create, το οποίο και επιλέγετε.Πατήστε Create a Homegroup.Κατόπιν θα εμφανιστεί ο κωδικός του HomeGroup τον οποίο και θα χρειαστεί να κρατήσετε για να συνδέσετε και τους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου σας. Πατήστε Finish και το HomeGroup σας είναι έτοιμο.Ακολούθως θα μεταβείτε στο παράθυρο αναλυτικών ρυθμίσεων του Homegroup στο οποίο και μπορείτε να επιλέξετε ποιες βιβλιοθήκες επιθυμείτε να μοιραστείτε, να ορίσετε το Media Sharing καθώς και να αλλάξετε άλλες προχωρημένες ρυθμίσεις.
Απο τους υπόλοιπους υπολογιστές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Network & Sharing Center και να επιλέξετε Join A Homegroup, οπου και θα εισάγετε τον κωδικό που κρατήσατε νωρίτερα.

υποψιν ολα αυτα διατιθεντε στις παρακατω εκδωσεις των windows 7
Ελπίζω να εγινα κατανοητός και να σας βοήθησα

ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΡΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ RAR. ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ?

http://icons.iconarchive.com/icons/arrioch/senary/256/Archive-rar-icon.png

Βλέπω αυτή την ερώτηση από πάρα πολλούς χρήστες. Συνήθως κατεβάζετε κάτι και σας εμφανίζεται ένα αρχείο κάπως έτσι...Το "πρόβλημα" εντοπίζεται στην κατάληξη του αρχείου. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να του δώσουμε την σωστή κατάληξη.

Πως;

Καταρχάς πρέπει να ενεργοποιήσουμε να εμφανίζονται οι τύποι αρχείων. Οι περισσότεροι χρήστες δεν το έχουν ενεργό. ΚΑΚΩΣ..

..Για κατόχους XP..

Πηγαίνουμε σε έναν φάκελο (εδώ My Documents) και πατάμε

tools --> folder options --> view (tab)

και απενεργοποιούμε την επιλογή "Hide file extensions for known file types"

Πατάμε οκ.

..Για κατόχους Vista..


Ανοίγουμε έναν οποιονδήποτε φάκελο και πηγαίνουμε πάνω αριστερά, εκεί που λέει "Οργάνωση"..Μετά, πηγαίνουμε εκεί που λέει "Επιλογές φακέλων και αναζήτησης".Μετά πάμε στην δεύτερη καρτέλα "Προβολή"..Και μετά πάμε και ξετσεκάρουμε την επιλογή "Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων".

Πατάμε ΟΚ..


Τώρα πλέον το αρχείο μας θα έχει (λογικά) αυτή την μορφή :Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε μετονομασία το αρχείο και να σβήσουμε το " .html"


Αυτό ήταν όλο! Τώρα το αρχείο μας είναι στην κανονική του μορφή και μπορούμε να το διαχειριστούμε με το winrar.ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εφόσον έχετε απενεργοποιημένη την παραπάνω εντολή, κάθε φορά που θα κάνετε μετονομασία κάποιο αρχείο πρέπει να αναγράφετε και τον τύπο αρχείου!

Πως να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές στα Windows 7


http://icons.iconarchive.com/icons/arrioch/senary-drive/256/Drive-Windows-icon.png
Ένα site που δίνει δωρεάν γραμματοσειρές είναι το 1001freefonts.

Εγκατάσταση γραμματοσειράς με Drag and Drop

1.Κάντε κλικ στην Έναρξη > Πίνακας ελέγχου > Εμφάνιση και Εξατομίκευση2.Κάντε κλικ στον φάκελο "Γραμματοσειρές" και στην συνέχεια ελαχιστοποιήστε τον.Θα μας χρειαστεί αργότερα.

3.Ανοίξτε τον φάκελο όπου αποθηκεύσατε τις γραμματοσειρές που κατεβάσατε.4.Επιλέξτε τα αρχεία γραμματοσειράς και αντιγράψτε τα στον φάκελο που ελαχιστοποιήσατε προηγουμένως.Εγκατάσταση γραμματοσειράς με δεξί κλικ


Αυτός ο τρόπος είναι ακόμα πιο απλός.

1.Ανοίξτε τον φάκελο όπου αποθηκεύσατε τις γραμματοσειρές που κατεβάσατε.

2.Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο γραμματοσειράς που θέλετε να εγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο "Εγκατάσταση".Η γραμματοσειρά έχει εγκατασταθεί και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Πώς να αποφύγετε το update του MSN και να χρησιμοποιείτε την παλιά έκδοση

http://www.softicons.com/download/application-icons/whack-icon-pack-by-arrioch/png/256/Whack%20Windows%20Live%20Messenger.png
Για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν ακόμη την παλιά έκδοση του MSN

Στις παλιότερες εκδόσεις του MSN η πρόσβαση απορρίπτεται και σε προτρέπει να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση του.

πχ. Βγάζει αυτό:


και στο Help σου λέει αυτό:
CODE
http://help.live.com/help.aspx?mkt=e...EE&Version=8.5Όποτε για να θέσουμε σε κανονική λειτουργία την παλιά έκδοση που θέλουμε κάνουμε το εξής:

 Tο αρχείο και τα βήματα στα Ελληνικά απο την GreekPcTeam.info !

CODE
1)Θα κάνουμε έξοδο από το MSN
2)Κατεβάζουμε αυτό
3)http://rapidshare.com/files/30645186...-palio-msn.zip
4)και τρέχουμε το ResHacker
5)Πάμε το File > Open > C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
και πατάμε άνοιγμα
6)Στα αριστερά μας πατάμε το + στο  Version Info ξανά το + στο 1 και επιλέγουμε το 1033
Εκεί μέσα θα βρούμε τη γραμμή που λέει
VALUE "ProductVersion", "8.5.1302"
(έτσι λέει σε εμένα που έχω το MSN 8.5)
και το αλλάζουμε σε 14.0.8089.0726
πχ.
VALUE "ProductVersion", "14.0.8089.0726"
7)Αφού το αλλάξουμε πατάμε Compile Script
8)Πάμε στο File και πατάμε Save και Κλείνουμε το ResHacker
9)Ανοίγουμε το MSN και πλέων είναι όπως παλιά!

Πως μπορείτε να έχετε τα προσωπικά σας δεδομένα από το Mozilla Firefox όπου και αν εiστε

http://iconpacks.mozdev.org/images/firefox2005-icon.png

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως Bookmarks/passwords/preference/history κλπ του Mozilla firefox οπου και αν βρίσκετε χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας κάποιο usb flash η κάποιο άλλο μέσο αποθήκευσης
Τι θα χρειαστείτε:


1. Mozilla Firefox 3.5 η

2. Να εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/latest/10868?src=installservice3. Λίγη προσοχή στο tutorial αυτό

Καθώς κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόσθετο θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση το Firefox κάντε το και μετά από την επανεκκίνηση του πιγεντε στο
Εργαλεια->Weave->Preferences εκεί διαλέγετε την επιλογή "Create Mozilla Weave Account" συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητάει και είστε έτυμοι με τον λογαριασμό σας(δεν θα χριστεί να το ξανακάνετε στο άλλο pc)

Μόλις κάνετε Login με το λογαριασμό που δημιουργήσατε σας έχει 3 επιλογές :
1. Merge this Computer's data with data on your weave account

2. Replace everything on this computer with the data from my other device


λοιπόν εσείς στην πρώτη φάση διαλέγετε την επιλογή 1 και πατάτε "Start sincing now" περιμενετε να σινγχρονιστουνε τα data sas με το server και ειστε οκ(να πατάτε την επιλογή "Εργαλεια->Weave-> sinc now" οταν κάνατε αλλαγές στο profile σας px προσθέτετε και άλλα bookmarks κλπ αν και το κανει αυτόματα κάλου κακού να το πατάτε κάποιες φορές )

Λοιπόν φτάνουμε στο τέλος όταν εσείς πάτε πχ σε ένα άλλον υπολογιστή και χρειαζόσαστε τα data σας απο το Firefox δεν έχετε πάρα να κατεβάσετε το addon αυτό και να κάνετε login με τον λογαριασμό που δημιουργήσατε μόλις. Κάνετε login πατάτε την επιλογή 2 και έχετε όλα σας τα στοιχειά

Μια παράθεση βασιζόμενη στο πρώτο σχόλιο

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής που θα συγχρονίσετε τα δεδομένα σας δεν είναι δικός σας ι απλός δεν θέλετε να κάνετε καμία αλλαγή στο υπάρχον profile που έχει(δλδ να μην πειραχτούν τπτ στο forefox) κάνετε το εξής:


1. Κλεινετε τελειος το Firefox

2. Πάτε Έναρξη->εκτέλεση και πληκτρολογείτε firefox -P


3. Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί πατάτε δημιουργία νέου profile του δίνετε ότι όνομα θέλετε πχ "προσωρινό" και πατάτε το κουμπάκι "Εκκίνηση του Firefox"

4. Μόλις πατήσετε το κουμπάκι "Εκκίνηση του Firefox" θα εκκινιθει το firefox σαν να ανοίξει για πρώτη φορά τότε κάνετε όλες τις παραπάνω ενεργεις για να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας

5. Στο τέλος όταν θα φεύγετε η απλός θέλετε να σβήσετε τα δεδομένα σας και να ξαναγυρίσει το firefox όπως ήτανε πριν κλείνετε τέλειος το firefox πάτε έναρξη->εκτέλεση και πληκτρολογείτε πάλι firefox -P και σβήνετε profile που δημιουργήσατε στην περίπτωση μας θα έχει όνομά "προσωρινό"

Σύνδεση 2 υπολογιστών μεταξύ τους

http://3.bp.blogspot.com/_oJpV6yalpOk/TQjqK9GmS6I/AAAAAAAAAo8/44D3Vc-cBSE/s1600/The-best-top-desktop-computer-wallpapers-11.jpg
Όλοι μας μπορεί να έχουμε ένα δεύτερο pc ή να αγοράσουμε κάποια στιγμή ακόμη ένα.Για να αυξήσουμε λοιπόν την χρηστικότητα τους καλό θα ήτανε να τα συνδέσουμε μεταξύ τους είτε για να μεταφέρουμε αρχεία,είτε για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα περιφερειακά μας και στα 2 pc (όπως π.χ. εκτυπωτές),είτε για να διαμοιράσουμε το Internet,είτε για να παίξουμε κάποιο παιχνίδι δικτυακά.Αυτά λοιπόν που θα χρειαστούμε για να συνδέσουμε 2 υπολογιστές μεταξύ τους σε επίπεδο υλικού (Hardware) αρχικά είναι τα εξής:


1)2 υπολογιστές
2)2 κάρτες δικτύου
3)1 καλώδιο UTP (το καλώδιο πρέπει να είναι crossover)


Έφοσον έχουμε λοιπόν τους 2 υπολογιστές θα ασχοληθούμε αρχικά με τις κάρτες δικτύου και την εγκατάσταση τους πάνω στην motherboard.Η μία κάρτα δικτύου λοιπόν θα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω στην PCI Slot (δίαυλος πάνω στην μητρική πλακέτα) και η άλλη πάνω στην άλλη PCI στο άλλο PC.Για να αναγνωρίσετε καλύτερα πώς είναι ένας δίαυλος PCI κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα:Αφού τοποθετήσετε τις κάρτες δικτύου στις PCI (προσεκτικά πάντα αλλά να είστε σίγουροι ότι έχει εφαρμόσει σωστά),το επόμενο βήμα είναι να ασχοληθούμε με το καλωδίο.

Καλώδιο

Το καλώδιο λοιπόν που θα πρέπει να πάρουμε είναι ένα UTP Cat5 Crossover.Αν έχετε ήδη καλώδιο UTP Cat5 και είναι Straight τότε μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας το crossover.Το ίδιο καλώδιο είναι αλλά αλλάζει η σειρά από τα συρματάκια μέσα στο καλώδιο.Αν έχετε λοιπόν Crossover έτοιμο τότε όλα εντάξει και απλά συνδέεται το καλώδιο με τις κάρτες δικτύου στα 2 pc.Αν όχι και έχετε Straight και θέλετε να το φτιάξετε τότε τα εργαλεία που χρειάζεστε είναι:ένα κοφτάκι για να κόψετε το περίβλημα του καλωδίου,δύο RJ45 βυσματάκια και ένα Press (το Press είναι εργαλείο που πιέζει τα RJ45 για να πατήσουν πάνω στο καλώδιο).Τα χρώματα μέσα στο καλώδιο από την μία πλευρά του καλωδίου και από την άλλη θα πρέπει να είναι με την σειρά που τα δείχνει η παρακάτω εικόνα:Όπως βλέπουμε και από την εικόνα τα pin1 και pin2 χρησιμοποιούνται για την αποστολή δεδομένων και τα pin3 και pin6 για την λήψη.Γενικά πάντα να ξέρετε ότι όταν θέλουμε να συνδέσουμε δύο ίδιες συσκευές τότε το καλώδιο πρέπει να είναι crossover.Για διαφορετικές συσκευές πρέπει να είναι straight.Εφόσον λοιπόν έχουμε φτιάξει το crossover καλώδιο τότε είμαστε έτοιμοι να το συνδέσουμε με τις κάρτες δικτύου και κατά συνέπεια με τα 2 pc.Σε αυτό το σημείο έχουμε επιτύχει την φυσική σύνδεση των δύο υπολογιστών και είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στα λειτουργικά.

Ρυθμίσεις στα λειτουργικάΣε αυτό το σημείο θα υποθέσουμε ότι τα λειτουργικά που έχετε και στους δύο υπολογιστές είναι Windows XP (το αν είναι Professional ή Home Edition δεν έχει σημασία) αλλά και σε αλλά λειτουργικά όπως Windows 2000 ή Windows 98 οι ρυθμίσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες,μόνο το γραφικό περιβάλλον αλλάζει.Έτσι λοιπόν η πρώτη δουλεία είναι να κάνουμε εγκατάσταση τους drivers της κάρτας δικτύου μας και μετά να τρέξουμε το Network Setup Wizard και στους δύο υπολογιστές.Το Network Setup Wizard θα το βρείτε πηγαίνοντας:

Πίνακας Ελέγχου--->Συνδέσεις δικτύου--->Δημιουργία νέας σύνδεσης


Στην δημιουργία νέας σύνδεσης πατήστε επόμενο και επιλέξτε εγκατάσταση οικιακού δικτύου.Στην εγκατάσταση οικιακού δικτύου πατήστε επομένο,μετά βεβαιωθήτε ότι κάρτες δικτύου,καλώδια,modem,εκτυπωτές και ότι είστε συνδεδεμένοι στο Internet και πατήστε επόμενο.Πατώντας επόμενο θα σας εμφανίσει την κάρτα δικτύου σας και αν δεν έχει κάποιο σφάλμα μετά ξαναπατάτε επόμενο όπου και θα πρέπει να επιλέξετε αν ο υπολογιστής αυτός θα συνδέεται απευθείας στο Internet ή θα μπαίνει στο Internet μέσω ενός άλλου υπολογιστή και πατάτε επόμενο.Στο επόμενο παράθυρο θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα στον υπολογιστή (προτείνω στον έναν υπολογιστή pc1 και στον άλλον pc2) και μία περιγραφή.Στο επόμενο παράθυρο θα πρέπει να αποφασίσετε για την ομάδα εργασίας (workgroup) του υπολογιστή.Είναι σημαντικό να βάλετε την ίδια ομάδα εργασίας και στον άλλον τον υπολογιστή διαφορετικά δεν θα έχετε δίκτυο.Εδώ μπορείτε είτε να αφήσετε το MSHOME είτε να βάλετε κάποιο δικό σας όνομα αρκεί να είναι το ίδιο και στο άλλο pc.Στο επόμενο παράθυρο σας ζητάει αν θέλετε τα Windows να ενεργοποιήσουν τα κοινόχρηστα αρχεία και φακέλους και να κάνουν κοινόχρηστο έναν εκτυπωτή αν υπάρχει έτσι ώστε και τα δύο pc να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.Εδώ σας προτείνω να το ενεργοποιήσετε άλλωστε αυτή είναι και η αξία του να κάνετε ένα δίκτυο. Μετά εφαρμόζετε τις ρυθμίσεις πατώντας OK και τα Windows ξεκινάνε να κάνουνε τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει.Μόλις ολοκληρώσουν τα Windows τις ρυθμίσεις επιλέξετε να ολοκληρώθει το Wizard και μετά κάντε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και στον άλλον τον υπολογιστή με το ίδιο όνομα στη ομάδα εργασίας το ξανατονίζω και με μόνη διαφορά ότι αφού στον έναν θα έχετε για παράδειγμα αποφασίσει ότι θα συνδέεται απευθείας στον Internet στον άλλον θα βάλετε ότι συνδέεται μέσω μία πύλης στο Internet.Μετά από αυτά θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση (restart) θα το ζητήσει άλλωστε με το τέλος του Network Setup Wizard και το επόμενο βήμα σας θα είναι μετά την επανεκκίνηση ο ορισμός των IP διευθύνσεων.Ορισμός IP διευθύνσεων


Για να ορίσουμε μία IP διεύθυνση στα Windows αυτό γίνεται από:

Πίνακας Ελέγχου--->Συνδέσεις Δικτύου--->Στο εικονίδιο LAN που έχει δημιουργθεί κάνουμε δεξί κλικ--->Ιδιότητες--->Στην καρτέλα Γενικά βρίσκουμε το Internet Protocol (TCP/IP) και πατάμε ιδιότητες--->Στην Καρτέλα Γενικά ορίζουμε εμείς
IP διεύθυνση 192.168.100.1 και Μάσκα Υποδικτύου 255.255.255.0

και στον άλλον υπολογιστή βάζουμε
IP διεύθυνση 192.168.100.2 και Μάσκα Υποδικτύου 255.255.255.0

Πατάμε OK και κλείνουμε το παράθυρο.Οι ρυθμίσεις έχουνε ολοκληρωθεί και πρέπει αν έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω σωστά να έχουμε δίκτυο μεταξύ των δύο υπολογιστών.


Τώρα αν θέλουμε να διαμοιράσουμε το Internet χρησιμοποιούμε το ICS (Internet Connection Sharing) το οποίο βρίσκετε στο:
Πίνακας Ελέγχου--->Συνδέσεις δικτύου--->Εικονίδιο του Internet--->Ιδιότητες--->Για Προχωρημένους--->Και τσεκάρετε τα δύο κουτάκια στην κοινόχρηστη σύνδεση Internet.Μετά πάμε και ορίζουμε στον υπολογιστή που δεν συνδέεται απευθείας στο Internet προεπιλεγμένη πύλη την IP διεύθυνση του υπολογιστή που συνδεέται απευθείας.Για παράδειγμα αν ο υπολογιστής που συνδέεται απευθείας είναι ο υπολογιστής που έχουμε όρισει IP διεύθυνση 192.168.100.1 θα πάμε και θα ορίσουμε στον υπολογιστή με IP 192.168.100.2 προεπιλεγμένη πύλη την IP 192.168.100.1


Αν θέλουμε να διαμοιράσουμε κάποιον φάκελο τότε απλά κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο που θέλουμε--->Ιδιότητες--->και μετά πάμε στην καρτέλα κοινόχρηστο και ενεργοποιούμε τον διαμοιρασμό αρχείων και τσεκάρουμε το κουτάκι να γίνει κοινόχρηστος ο φάκελος στο δίκτυο και του δίνουμε ένα όνομα.


Τέλος αν θέλουμε να κάνουμε κοινόχρηστο έναν δίσκο ολόκληρο τότε κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο δίσκο που θέλουμε--->Ιδιότητες--->Κοινόχρηστο και κάνουμε κλικ και το κάνουμε κοινόχρηστο.Αλλά για να μπορεί να τον δεί και το άλλο το pc όλοκληρο το δίσκο θα πρέπει να κάνουμε αντιστοίχιση δίσκου (το λεγόμενο Mapping).Αυτό γίνεται αν αφού έχουμε κάνει κοινόχρηστο το σκληρό δίσκο που θέλουμε πάμε στον άλλον υπολογιστή και κάνουμε:
δεξί κλικ στο εικονίδιο του υπολογιστή μου--->Αντιστοίχιση δίσκου δικτύου--->Επιλέγουμε ένα γράμμα και βρίσκουμε την διαδρομή του δίσκου και πατάμε OK και είμαστε έτοιμοι.


Αυτά αφορούν την σύνδεση 2 υπολογιστών μεταξύ τους και κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε.Ελπίζω να σας βοήθησε αρκετά για όσους χρήστες δεν ήξεραν πως να το υλοποιήσουν και να συνδέσουν τους 2 υπολογιστές που έχουν μεταξύ τους.

Εντολες που μπορεις να τρεξεις απο το cmd !

 http://aux.iconpedia.net/uploads/721784787662315176.png
Administrative Tools
control admintools

Automatic Updates
wuaucpl.cpl

Bluetooth Transfer Wizard
fsquirt

Calculator
calc

Certificate Manager
certmgr.msc

Character Map
charmap

Check Disk Utility
chkdsk

Clipboard Viewer
clipbrd

Command Prompt
cmd

Component Services
dcomcnfg

Computer Management
compmgmt.msc

Date and Time Properties
timedate.cpl

DDE Shares
ddeshare

Device Manager
devmgmt.msc

Direct X Control Panel (If Installed)*
directx.cpl

Direct X Troubleshooter
dxdiag

Disk Cleanup Utility
cleanmgr

Disk Defragment
dfrg.msc

Disk Management
diskmgmt.msc

Disk Partition Manager
diskpart

Display Properties
control desktop

Display Properties
desk.cpl

Display Properties (w/Appearance Tab Preselected)
control color

Dr. Watson System Troubleshooting Utility
drwtsn32

Driver Verifier Utility
verifier

Event Viewer
eventvwr.msc

File Signature Verification Tool
sigverif

Findfast
findfast.cpl

Folders Properties
control folders

Fonts
control fonts

Fonts Folder
fonts

Free Cell Card Game
freecell

Game Controllers
joy.cpl

Group Policy Editor (XP Prof)
gpedit.msc

Hearts Card Game
mshearts

Iexpress Wizard
iexpress

Indexing Service
ciadv.msc

Internet Properties
inetcpl.cpl


IP Configuration (Display Connection Configuration)
ipconfig /all

IP Configuration (Display DNS Cache Contents)
ipconfig /displaydns

IP Configuration (Delete DNS Cache Contents)
ipconfig /flushdns

IP Configuration (Release All Connections)
ipconfig /release

IP Configuration (Renew All Connections)
ipconfig /renew

IP Configuration (Refreshes DHCP & Re-Registers DNS)
ipconfig /registerdns

IP Configuration (Display DHCP Class ID)
ipconfig /showclassid

IP Configuration (Modifies DHCP Class ID)
ipconfig /setclassid


ava Control Panel (If Installed)
jpicpl32.cpl

Java Control Panel (If Installed)
javaws

Keyboard Properties
control keyboard

Local Security Settings
secpol.msc

Local Users and Groups
lusrmgr.msc

Logs You Out Of Windows
logoff

M'zoft Chat
winchat

Minesweeper Game
winmine

Mouse Properties
control mouse

Mouse Properties
main.cpl

Network Connections
control netconnections

Network Connections
ncpa.cpl

Network Setup Wizard
netsetup.cpl

Notepad
notepad

Nview Desktop Manager (If Installed)
nvtuicpl.cpl

Object Packager
packager

ODBC Data Source Administrator
odbccp32.cpl

On Screen Keyboard
osk

Opens AC3 Filter (If Installed)
ac3filter.cpl

Password Properties
password.cpl

Performance Monitor
perfmon.msc

Performance Monitor
perfmon

Phone and Modem Options
telephon.cpl

Power Configuration
powercfg.cpl

Printers and Faxes
control printers

Printers Folder
printers

Private Character Editor
eudcedit

Quicktime (If Installed)
QuickTime.cpl

Regional Settings
intl.cpl

Registry Editor
regedit

Registry Editor
regedit32

Remote Desktop
mstsc

Removable Storage
ntmsmgr.msc

Removable Storage Operator Requests
ntmsoprq.msc

Resultant Set of Policy (XP Prof)
rsop.msc

Scanners and Cameras
sticpl.cpl

Scheduled Tasks
control schedtasks

Security Center
wscui.cpl

Services
services.msc

Shared Folders
fsmgmt.msc

Shuts Down Windows
shutdown

Sounds and Audio
mmsys.cpl

Spider Solitare Card Game
spider

SQL Client Configuration
cliconfg

System Configuration Editor
sysedit

System Configuration Utility
msconfig

System File Checker Utility (Scan Immediately)
sfc /scannow

System File Checker Utility (Scan Once At Next Boot)
sfc /scanonce

System File Checker Utility (Scan On Every Boot)
sfc /scanboot

System File Checker Utility (Return to Default Setting)
sfc /revert

System File Checker Utility (Purge File Cache)
sfc /purgecache

System File Checker Utility (Set Cache Size to size x)
sfc /cachesize=x

System Properties
sysdm.cpl

Task Manager
taskmgr

Telnet Client
telnet

User Account Management
nusrmgr.cpl

Utility Manager
utilman

Windows Firewall
firewall.cpl

Windows Magnifier
magnify

Windows Management Infrastructure
wmimgmt.msc

Windows System Security Tool
syskey

Windows Update Launches
wupdmgr

Windows XP Tour Wizard
tourstart

Wordpad
write

ASSOC Εμφανίζει ή τροποποιεί συσχετίσεις επέκτασης αρχείων.
AT Προγραμματίζει την εκτέλεση εντολών και προγραμμάτων σε έναν υπολογιστή.
ATTRIB Εμφανίζει ή αλλάζει τα χαρακτηριστικά αρχείων.
BREAK Ορίζει ή απαλείφει τον εκτεταμένο έλεγχο CTRL+C.
CACLS Εμφανίζει ή τροποποιεί λίστες ελέγχου πρόσβασης (ACL) αρχείων.
CALL Καλεί ένα πρόγραμμα δέσμης από ένα άλλο.
CD Εμφανίζει το όνομα ή τις αλλαγές του τρέχοντος καταλόγου.
CHCP Εμφανίζει ή ορίζει τον αριθμό της ενεργής κωδικοσελίδας.
CHDIR Εμφανίζει το όνομα ή αλλάζει τον τρέχοντα κατάλογο.
CHKDSK Ελέγχει ένα δίσκο και εμφανίζει μια αναφορά κατάστασης.
CHKNTFS Εμφανίζει ή τροποποιεί τον έλεγχο του δίσκου κατά την εκκίνηση.
CLS Καθαρίζει την οθόνη.
CMD Ξεκινά μια νέα περίοδο λειτουργίας του ερμηνευτή εντολών των Windows.
COLOR Ορίζει τα προεπιλεγμένα χρώματα πρώτου πλάνου και παρασκηνίου της κονσόλας.
COMP Συγκρίνει τα περιεχόμενα δύο αρχείων ή συνόλων αρχείων.
COMPACT Εμφανίζει ή τροποποιεί τη συμπίεση αρχείων σε διαμερίσματα NTFS.
CONVERT Μετατρέπει τόμους FAT σε NTFS. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε την τρέχουσα μονάδα δίσκου.
COPY Αντιγράφει ένα ή περισσότερα αρχεία σε άλλη θέση.
DATE Εμφανίζει ή ρυθμίζει την ημερομηνία.
DEL Διαγράφει ένα ή περισσότερα αρχεία.
DIR Εμφανίζει λίστα αρχείων και δευτερευόντων καταλόγων σε κατάλογο.
DISKCOMP Συγκρίνει τα περιεχόμενα δύο δισκετών.
DISKCOPY Αντιγράφει τα περιεχόμενα μιας δισκέτας σε άλλη.
DOSKEY Επεξεργάζεται γραμμές εντολών, καλεί ξανά εντολές των Windows και δημιουργεί μακροεντολές.
ECHO Εμφανίζει μηνύματα ή ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το echo εντολών.
ENDLOCAL Τερματίζει τη ρύθμιση τοπικών παραμέτρων στις αλλαγές περιβάλλοντος σε ένα αρχείο δέσμης.
ERASE Διαγράφει ένα ή περισσότερα αρχεία.
EXIT Τερματίζει το πρόγραμμα CMD.EXE (ερμηνευτής εντολών).
FC Συγκρίνει δύο αρχεία ή σύνολα αρχείων και εμφανίζει τις διαφορές μεταξύ τους.
FIND Αναζητά συμβολοσειρά κειμένου σε αρχείο ή αρχεία.
FINDSTR Αναζητά συμβολοσειρές σε αρχεία.
FOR Εκτελεί μια καθορισμένη εντολή για κάθε αρχείο ενός συνόλου αρχείων.
FORMAT Διαμορφώνει ένα δίσκο για χρήση με τα Windows.
FTYPE Εμφανίζει ή τροποποιεί τους τύπους αρχείων που χρησιμοποιούνται σε συσχετίσεις επέκτασης αρχείων.
GOTO Μεταβιβάζει τον ερμηνευτή εντολών των Windows σε μια γραμμή με ετικέτα σε ένα πρόγραμμα δέσμης.
GRAFTABL Επιτρέπει στα Windows να εμφανίζουν ένα σύνολο εκτεταμένων χαρακτήρων σε κατάσταση λειτουργίας γραφικών.
HELP Παρέχει πληροφορίες Βοήθειας για εντολές των Windows.
IF Εκτελεί επεξεργασία υπό όρους σε προγράμματα δέσμης.
LABEL Δημιουργεί, αλλάζει ή διαγράφει την ετικέτα τόμου ενός δίσκου.
MD Δημιουργεί έναν κατάλογο.
MKDIR Δημιουργεί έναν κατάλογο.
MODE Ρυθμίζει τις παραμέτρους μιας συσκευής του συστήματος.
MORE Εμφανίζει το αποτέλεσμα κατά μία οθόνη κάθε φορά.
MOVE Μετακινεί ένα ή περισσότερα αρχεία από έναν κατάλογο σε άλλον.
PATH Εμφανίζει ή ορίζει μια διαδρομή αναζήτησης για εκτελέσιμα αρχεία.
PAUSE Αναστέλλει την εκτέλεση ενός προγράμματος δέσμης και εμφανίζει ένα μήνυμα.
POPD Επαναφέρει την προηγούμενη τιμή του τρέχοντα καταλόγου, που αποθηκεύτηκε από την PUSHD.
PRINT Εκτυπώνει ένα αρχείο κειμένου.
PROMPT Αλλάζει τη γραμμή εντολών των Windows.
PUSHD Αποθηκεύει τον τρέχοντα κατάλογο και στη συνέχεια τον αλλάζει.
RD Καταργεί έναν κατάλογο.
RECOVER Ανακτά αναγνώσιμες πληροφορίες από προβληματικό ή ελαττωματικό δίσκο.
REM Καταγράφει σχόλια (παρατηρήσεις) σε αρχεία δέσμης ή στο CONFIG.SYS.
REN Μετονομάζει ένα αρχείο ή αρχεία.
RENAME Μετονομάζει ένα αρχείο ή αρχεία.
REPLACE Αντικαθιστά αρχεία.
RMDIR Καταργεί έναν κατάλογο.
SET Εμφανίζει, ορίζει ή καταργεί μεταβλητές περιβάλλοντος των Windows.
SETLOCAL Ξεκινά τη μετάφραση των αλλαγών περιβάλλοντος σε ένα αρχείο δέσμης.
SHIFT Μετατρέπει τη θέση των παραμέτρων με δυνατότητα αντικατάστασης σε αρχεία δέσμης.
SORT Ταξινομεί την είσοδο.
START Ξεκινά ένα διαφορετικό παράθυρο για την εκτέλεση ενός καθορισμένο προγράμματος ή εντολής.
SUBST Συσχετίζει μια διαδρομή με ένα γράμμα μονάδας δίσκου.
TIME Εμφανίζει ή ορίζει την ώρα του συστήματος.
TITLE Ορίζει τον τίτλο παραθύρου για περίοδο λειτουργίας CMD.EXE.
TREE Εμφανίζει με γραφικά τη δομή καταλόγου μιας μονάδας δίσκου ή μιας διαδρομής.
TYPE Εμφανίζει τα περιεχόμενα ενός αρχείου κειμένου.
VER Εμφανίζει την έκδοση των Windows.
VERIFY Ενημερώνει τα Windows εάν πρέπει να εξακριβωθεί ότι η εγγραφή των αρχείων σας έχει γίνει σωστά σε ένα δίσκο.
VOL Εμφανίζει την ετικέτα και τον σειριακό αριθμό ενός τόμου στοδίσκο.
XCOPY Αντιγράφει αρχεία και δομές καταλόγου.
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons