Δείτε πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα addons σε Chrome

Live ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αθλητικά γεγονότα(2015 updated)

Free Studio κατεβάστε, ... χωρίς να προβληματίζεστε!

Φτίαξτε Online Radio με το Shoutcast – Windows

ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ "ΔΗΕ"; ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΝ !!


 
Όπως ακούμε συνέχεια τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας ιός που εγκαθίσταται χωρίς να το καταλάβουμε στον υπολογιστή μας και μας τον αχρηστεύει ζητώντας...100 ευρώ για να επαναλειτουργήσει.
Οπότε δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να σας δείξω τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε κατεβάσει τον παραπάνω ιό, φυσικά χωρίς να κάνετε format!

Έστω πως ο υπολογιστής μας τρέχει windows xp(το ίδιο γίνεται και με vista/7/8 οπότε δεν θα αλλάξει κάτι που θα το κάνω σε xp).
Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Όπως θα έχετε παρατηρήσει λίγο πριν αρχίσει να φορτώνει το λειτουργικό μας σύστημα(OS) θα μας δείξει για πολύ λίγο μια οθόνη που κατά πάσα πιθανότητα θα μας λέει "Press f2 to setup" κτλ.

Ίσως μοιάζει κάπως έτσι(ανάλογα με τη μάρκα της μητρικής σας).
Μόλις δείτε μια αντίστοιχη εικόνα(είπαμε πως αν δεν είναι αυτή θα είναι μια άλλη, αλλά το σίγουρο είναι πως θα μας εμφανίσει κάτι αντίστοιχο) θα πατήσουμε παρατεταμένα το κουμπί F8 μέχρι να μας βγάλει την παρακάτω οθόνη με επιλογές.
Άν δεν προλάβατε να πατήσετε f8 όση ώρα έπρεπε κάντε και πάλι επανεκκίνηση και ξαναπροσπαθήστε.

Ίσως να σας βγάλει μια οθόνη που θα σας ζητάει να επιλέξετε λειτουργικό. Επιλέξτε και πατήστε enter. Μετά από λίγη ώρα θα μας ζητήσει να συνδεθούμε σε έναν λογαριασμό. Εμείς θα συνδεθούμε στον λογαριασμό με τον όνομα administrator και τον κωδικό που είχαμε δώσει.

Εγώ για κάποιο λόγο έφτιαξα στην εικονική μηχανή δυο χρήστες με τα παραπάνω ονόματα. Δεν έχει καμία σχέση πόσοι λογαριασμοί υπάρχουν μιας και θα μπούμε στον Administrator.

Μόλις συνδεθούμε θα δούμε περίπου το παρακάτω(ανάλογα με το άν τρέχουμε xp/7/8 αλλά η ουσία είναι ίδια).

Τα προγράμματα που θα βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας σας θα είναι αυτά που είχατε κατεβάσει. Εμείς θέλουμε να διώξουμε τον ύπουλο ιό που βρίσκεται μέσα στο system32. Οπότε θα ανοίξουμε έναν browser(Firefox, Chrome κτλ) και θα κατεβάσουμε ένα πολύ καλό αντιικό όπως το malwarebytes.
Αμέσως μετά την εγκατάσταση θα κάνετε μια αναβάθμιση στο πρόγραμμα και θα κάνετε μια σάρωση σε όλο σας το σύστημα.
Θα πάρει μερικά λεπτά(μπορεί και καμιά ώρα, ανάλογα πόσο γεμάτος είναι ο δίσκος σας). Τέλος μόλις σας ειδοποιήσει πως η σάρωση τελείωσε και βρήκε μερικούς ιούς(κατά πάσα πιθανότητα και τον ιό της "ΔΗΕ") θα τους επιλέξετε και θα πατήσετε "Remove".

Το τελευταίο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε στα προγράμματα κατά την εκκίνηση για να δείτε ποιά προγράμματα ξεκινάνε μαζί με τα windows. Για να το κάνουμε αυτό θα πάμε στην "Έναρξη" και "Run". Μέσα στο κουτάκι θα γράψουμε "msconfig" και θα πατήσουμε enter.

Μόλις πάτε στην καρτέλα "Startup" θα κοιτάξετε για προγράμματα που δεν έχετε εγκαταστήσει εσείς ή δεν θέλετε να ξεκινάνε μαζί με τα windows(όπως ο ιός). Άν δεν ξέρετε τι είναι κάτι καλύτερα αφήστε το.

Τέλος κάνετε μια επανεκκίνηση και θα συνδεθείτε κανονικά στο λειτουργικό σας κατά 99% χωρίς κανέναν ιό.

Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις τώρα, της τάξεως του 1%, αν για κάποιο λόγο μετά από μια σάρωση σε όλο το δίσκο και όχι γρήγορη σάρωση ο ιός παραμένει αυτό σημαίνει πως ο κώδικάς του είναι κρυπτογραφημένος και τα antiviruses(αντιικά) δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι ιός.
Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς η μόνη λύση είναι κάνετε και πάλι τα παραπάνω, να συνδεθείτε σε ασφαλή λειτουργία δηλαδή, και να ψάξετε για ένα ύποπτο πρόγραμμα.
Άν δεν τα καταφέρετε η μόνη λύση είναι το format. Αλλά όπως είπαμε πρέπει να είσαστε πολύ άτυχοι για να σας συμβεί αυτό.
 
ΠΗΓΗ : http://thanasaras13.blogspot.gr
Share |
Next previous home
 

©Copyright GreekPcTeam.info. All rights reserved. Άδεια Creative Commons